06 Απριλίου 2013

Όταν κάποιος έχει πάθει γάγγραινα στο πόδι, για να ζήσει του κόβεις το άρρωστο πόδι και όχι το υγιές

Ο δημόσιος τομέας καλύπτει το 63% της οικονομίας. 2,8 εκ. συνταξιούχοι, 900 χιλ. δημ. υπάλληλοι, περιμένουν να συντηρηθούν από 2,3 εκ. πάσης φύσεως εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Αναλογία εργαζομένων ιδιωτικού τομέα προς συνταξιούχους και δημ. υπαλλήλους 0,62.
Στην πραγματικότητα η αναλογία είναι περίπου στο 0,5 αν συνυπολογίσει κάποιος ότι πολλοί αυτοαπασχολούμενοι, ελ. επαγγελματίες και επιχειρηματίες είναι ουσιαστικώς άνεργοι.

Χωρίς άμεση μείωση του κράτους με κλείσιμο χιλιάδων περιττών φορέων του δημοσίου και ταυτόχρονες απολύσεις δημ. υπαλλήλων η χώρα θα πτωχεύσει ατάκτως και μάλιστα πολύ γρήγορα. Κάθε ένας περιττός δημόσιος υπάλληλος που δεν απολύεται στέλνει στην ανεργία 2,5 εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Μέσα στο 2013 θα κλείσουν περίπου 30-40.000 επιχειρήσεις εξαιτίας του μεγάλου κράτους. Αυτή την απίστευτη κοινωνική αδικία ανέχονται και συντηρούν τρόϊκα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Ας καταλάβουν όλοι ότι, όταν κάποιος έχει πάθει γάγγραινα στο πόδι, για να ζήσει του κόβεις το άρρωστο πόδι (μειώνεις το δημόσιο) και όχι το υγιές (εξοντώνεις με τη φορολογία τον ιδιωτικό τομέα).

Ως πότε οι παραγωγικοί και δημιουργικοί Έλληνες θα δουλεύουν για να συντηρούν το σπάταλο, υπέρογκο, γραφειοκρατικό και διεφθαρμένο κράτος του κομματικού συστήματος και των πελατών του.

Tasos Avrantinis

facebook.com/Παρατηρητήριο Δηλώσεων Τσίπρα - Κανέλλη και λοιπών παρανοικών