08 Απριλίου 2013

Θα μας λείψει το κωλοχανείο: Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας... το Κυριακάτικο θα αργήσει λίγο

Δεδομένη η αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου -Ερχονται και περικοπές

Ανώμαλη προσγείωση στη δύσκολη πραγματικότητα επιχειρεί τις τελευταίες μέρες ο εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Χάρης Οικονομόπουλος. Όπως αναφέρει το ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Secret, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, κάλεσε σε σύσκεψη τα διευθυντικά στελέχη της πάλαι ποτέ εφημερίδας των Συντακτών, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μίνωος.

Η αλήθεια είναι ότι οι χαμηλές κυκλοφοριακές επιδόσεις που καταγράφει από την πρώτη στιγμή που επανεκδόθηκε, η «Ελευθεροτυπία», έχουν οδηγήσει σε αναπροσαρμογή τους αρχικούς σχεδιασμούς που έκανε ο Χάρης Οικονομόπουλος.

Στη σύσκεψη της Τετάρτης, εκείνο που άρχισαν να αντιλαμβάνονται τα στελέχη της «Ελευθεροτυπίας», ήταν ότι ο φιλόδοξος εκδότης της εφημερίδας, άρχισε να σκέφτεται σοβαρά την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου. Μάλιστα, από τη μάζωξη, προέκυψε το συμπέρασμα ότι θα δοθεί έμφαση στην Κυριακάτικη έκδοση, στην οποία θα γίνουν αρκετές αλλαγές.

Για παράδειγμα, ο Οικονομόπουλος, προανήγγειλε την αλλαγή στο σχήμα της εφημερίδας (σ.σ. θα κυκλοφορεί σε ενδιάμεση μορφή), ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές, προκειμένου να εξασφαλίσει προσφορές που θα δώσουν μια κυκλοφοριακή ώθηση στο φύλλο.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα ανασταλεί η έκδοση του ημερήσιου, ενώ δεν θα αργήσει η μέρα που θα υπάρξουν σημαντικές περικοπές στις αμοιβές των εργαζομένων. Επί τους παρόντος, πάντως, ο Οικονομόπουλος, απέφυγε κάθε συζήτηση σχετικά με την τύχη της ημερήσιας έκδοσης. Ωστόσο, η αδυναμία να εξασφαλίσει δανειοδότηση, οδηγεί νομοτελειακά σε δραστικές περικοπές.

Πάντως, εκείνο που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, στους παριστάμενους, είχε να κάνει με την ανακοίνωση που έκανε ο εκδότης της «Ελευθεροτυπίας», αναφορικά με την παραγγελία χαρτιού. Προφανώς, ο κ. Οικονομόπουλος, με την κίνηση αυτή, ήθελε να στείλει το μήνυμα, εντός και εκτός εφημερίδας, ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την προσπάθεια που ξεκίνησε με την επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας.

parapolitika.gr