05 Απριλίου 2013

Μαρκογιαννάκης: Στημένο από την Χρυσή Αυγή το επεισόδιο στην Προανακριτική

Υποδειγματική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, την χθεσινή απογευματινή συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
«Χθες είχαμε δύο συνεδριάσεις. Η πρωινή ήταν η συνεδρίαση της ντροπής και η απογευματινή η συνεδρίαση υπόδειγμα», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, μια ημέρα μετά από όσα διημείφθησαν στην επιτροπή κατά την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Όπως είπε μάλιστα η εικόνα της απογευματινής συνεδρίασης θύμιζε «εκκλησία την ώρα που ο παπάς έλεγε το ευαγγέλιο».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην επιτροπή την φέρουν τα κόμματα, καθώς θα πρέπει να προτείνονται, όπως είπε, σοβαροί άνθρωποι.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο που σημειώθηκε χθες με τον κ. Κασιδιάρη και κατέληξε στην αποβολή του από την επιτροπή, υποστήριξε ότι ο βουλευτής «ήρθε στημένος». «Είχαν συζητήσει στην Χρυσή Αυγή τι θα κάνει προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης. Επανέλαβε παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχευμένα τοποθέτησε την κ. Κωνσταντοπούλου στην επιτροπή προκειμένου να δημιουργούνται εντάσεις.