03 Απριλίου 2013

Ανακριτής: Συνδέονται οι δικογραφίες υποκλοπών και απόπειρας κατά Καραμανλή-Δείχνει ΗΠΑ και Ρόντο!!

Ο ειδικός ανακριτής θεωρεί ότι είχαν κοινή αφετηρία

Οι τηλεφωνικές υποκλοπές κατά μελών της κυβέρνησης και πιθανότατα και κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή συνεχίζονταν και μετά το 2005, όταν και αποκαλύφθηκαν, εντοπίζει η δικαστική έρευνα. Στοιχεία φέρεται να προέκυψαν από δύο δικαστικές έρευνες στο εφετείο της Αθήνας και αφορούν το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν τον ειδικό ανακριτή κ. Δ. Φούκα να ζητήσει από το αρμόδιο συμβούλιο την συνένωση των δικογραφιών:
Η μία αφορά το σχέδιο δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού το οποίο, σύμφωνα με μία εκδοχή, έμεινε στο στάδιο της «προπαρασκευής». Και αυτό γιατί σύμφωνα με το συγκεκριμένο σενάριο ο τότε πρωθυπουργός δεν πέρασε τελικά από δρόμο έξω από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) στη περιοχή του γηπέδου του Παναθηναϊκού όπου είχε εκραγεί, τον Μάρτιο του 2009, τηλεχειριζόμενος εκρηκτικός μηχανισμός. Σημειώνεται πάντως ότι την ευθύνη γι' αυτή τη βομβιστική επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» η οποία ανέφερε στην προκήρυξή της ότι «στόχος της ήταν το κτίριο της ΚΕΔ λόγω της υπόθεσης Βατοπεδίου».

Τώρα αυτή η ενδεχόμενη απόπειρα και οι τηλεφωνικές υποκλοπές συνδέονται αφού, σύμφωνα με τους δικαστικούς λειτουργούς, είχαν κοινή αφετηρία.

Οι υποκλοπές όπως είχαν αποκαλύψει στις 2 Φεβρουαρίου 2006, με κοινή συνέντευξή Τύπου που έδωσαν οι τότε υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας, αντίστοιχα γίνονταν μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία Vodafone και με τη χρήση 16 καρτοκινητών «σκιών» (που λειτουργούσαν σε τρίγωνο που είχε νοητό κέντρο την αμερικάνικη πρεσβεία), τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο πλαίσιο των ανακρίσεων που διεξάγονται ακόμη για αυτές τις δύο υποθέσεις υπάρχουν καταθέσεις σοβαρών και ουσιωδών μαρτύρων που συνδέουν τις υποκλοπές με το σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του Κώστα Καραμανλή καθώς και διάφορα άλλα έγγραφα και αποδείξεις που οδήγησαν τους ανακριτές στη σύνδεση των δυο γεγονότων.

Μία από αυτές είναι του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, ο οποίος μάλιστα αναφέρει και το όνομα του Α.Ρόντου για τον οποίο οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίας FSB και GRU, υποστήριζαν ότι ήταν «Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή»!

"Μέσα στα έγγραφα που είχαν φτάσει από τις ρωσικές υπηρεσίες περιεχόταν το όνομα του Άλεξ Ρόντου, ως γνώστη της υπόθεσης αυτής. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες» αναφέρει η μαρτυρία του Ι.Κοραντή.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου.

Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες». «Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Βέβαια τότε ο Κ.Καραμανλής είχε πάρει μέτρα και δεν θα κινδύνευε πλέον».

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που ανασύρθηκε από το αρχείο αποκάλυψε ότι συνεχίστηκαν ως το 2007, εποχή που ήδη διεξαγόταν η δικαστική έρευνα και είχε δημοσιοποιηθεί η υπόθεση από την τότε κυβέρνηση. Και για αυτήν την υπόθεση έχει ασκηθεί in rem δίωξη για κατασκοπεία.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών που είχε συντελεστεί με την τοποθέτηση παράνομου λογισμικού σε υποκατάστημα της εταιρίας Vodaphone είχε τεθεί το 2007 στο αρχείο καθώς ο τότε ανακριτής κ. Γ. Πετρόπουλος δεν είχε εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία. Ανασύρθηκε από το αρχείο, με παρέμβαση του μετέπειτα υπουργού Δικαιοσύνης κ.Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, το 2010.

Η νέα διερεύνηση της υπόθεσης εντόπισε στοιχεία για τη χρήση συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων που εμπλέκουν στην υπόθεση υπαλλήλους ξένης πρεσβείας στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα «ύποπτο» κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούνταν από υπαλλήλους της συγκεκριμένης πρεσβείας, το οποίο αγοράστηκε μαζί με άλλα τρία καρτοκινητά από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά, από πρόσωπο που είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία. Εντοπίστηκαν, επίσης, και άλλοι «ύποπτοι» τηλεφωνικοί αριθμοί σε άλλη χώρα, που επικοινώνησαν με τα καρτοκινητά - σκιές των υποκλοπέων στην Ελλάδα.