08 Απριλίου 2013

Πώς «γύρισε» ο Αθανασίου το ακροατήριο για την ιθαγένεια

Χειροκροτήματα από πολύ … ζόρικο ακροατήριο

Δεν χρειάστηκε παρά μόνον ένα τέταρτο ο Χ. Αθανασίου να «γυρίσει» το ακροατήριο της Νομικής Βιβλιοθήκης όπου την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για «τις πρόσφατες εξελίξεις στο δίκαιο ιθαγένειας». Οι διοργανωτές από την Ένωση Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης έστειλαν τυπικά την πρόσκληση στο γραφείο του, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν θα εκπροσωπηθεί.

Όμως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών όχι μόνο πήγε αλλά ανέλυσε διεξοδικά το νέο πλαίσιο για την ιθαγένεια, αναδεικνύοντας παράλληλα τις παθογένειες του αντισυνταγματικού νόμου Ραγκούση. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα αποκτά αυτομάτως άδεια μόνιμης διαμονής και ως εκ τούτου τα όσα διακινούνται περί του αντιθέτου αποτελούν αστήρικτες κρίσεις με μικροπολιτικά υπόβαθρα.

Παρά το γεγονός ότι το ακροατήριο ήταν μοιρασμένο και εν πολλοίς αντίθετο στο νέο νομοσχέδιο, εν τούτοις στο τέλος ο υπουργός απέσπασε ζωηρό χειροκρότημα. Θυμίζουμε ότι ο Χ. Αθανασίου ήθελε να μιλήσει και σε σχετική εκδήλωση του Ραγκούση που έγινε προ μηνός. Μόνο που δεν κλήθηκε προφανώς γιατί το πάνελ δεν άντεχε τον αντίλογο.