03 Απριλίου 2013

Δεν περιγράφεται η τρομάρα του Βενιζέλου μόλις άκουσε για εκλογές: "Με παρεξήγησε ο Σαμαράς" ...

Μετανοιωμένος εμφανίζεται ο Βενιζέλος για τις τελευταίες του πρωτοβουλίες σχετικά με τον ανασχηματισμό δηλώνοντας ότι «δεν επιδιώκω να γίνω αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση»

Κουρασμένος ...
δηλώνει τώρα και ο Βενιζέλος, όχι φυσικά από την πολιτική, αλλά από το παρασκήνιο που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τις ανισορροπίες που έχουν εμφανιστεί στην συγκυβέρνηση που εμφανίζουν ως σημείο αιχμής τις πρωτοβουλίες του σχετικά με τον ανασχηματισμό.

Ο Βενιζέλος εμφανίζεται ... τουλάχιστον μετανοιωμένος, προφανώς γιατί αντιλήφθηκε ότι λειτούργησαν εναντίον του οι κινήσεις και οι πιέσεις του για αλλαγή στην κυβέρνηση, καθώς εμφανίζεται και πάλι ... πεινασμένος για εξουσία.

«Με έχει κουράσει όλη αυτή η ιστορία» λέει ο Βαγγέλης Βενιζέλος, αναφερόμενος στα σημεία τριβής της τρικομματικής κυβέρνησης που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, σύμφωνα με τα Νέα.

Σε ερώτηση για την κυβερνητική συνοχή, απάντησε: «Με ψυχραιμία θα βάλουμε όλα τα θέματα. Έχουμε μπροστά μας ως τις ευρωεκλογές 50 εβδομάδες ωφέλιμο χρόνο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ούτε μια μέρα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού: «Αυτό είναι το θέμα; Και σε ό,τι με αφορά, αυτή μπορεί να είναι η επιδίωξή μου; Να γίνω αντιπρόεδρος του Σαμαρά; Έλεος. Είμαστε υπόλογοι απέναντι στην ιστορία. Παίζουμε με όρους ιστορικούς, πώς να το πω. Ο ανασχηματισμός είναι δευτερεύον ζήτημα. Οι υπουργοί έχουν περιορισμένο ρόλο σε αυτή τη φάση. Οι αποφάσεις παίρνονται από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων. Αρα, αυτό που πρέπει να δούμε είναι το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης».