22 Απριλίου 2013

«Τεχνικό εγχειρίδιο ασφαλούς ρύθμισης και χρήσης προσωπικού υπολογιστή» από το ΓΕΕΘΑ

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε σήμερα. Πρόκειται για τη δημιουργία στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ ειδικού χώρου με την ονομασία «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=3853, όπου και θα αναρτώνται οδηγίες και ανακοινώσεις από την Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ σχετικά με θέματα ασφαλείας των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ως πρώτη συμβολή του ΓΕΕΘΑ αναρτήθηκε σήμερα στη συγκεκριμένη θέση της ιστοσελίδας του ΓΕΕΘΑ το «Τεχνικό εγχειρίδιο ασφαλούς ρύθμισης και χρήσης προσωπικού υπολογιστή» http://www.geetha.mil.gr/media/dikib/anakoinoseis/texniko-egxeiridio.pdf

Σύμφωνα πάντα με το ΓΕΕΘΑ, «σκοπός του εγχειριδίου είναι να δώσει γενική γνώση σε θέματα ασφαλείας αλλά και ειδική τεχνική γνώση, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του καθενός, με τελικό στόχο την προστασία των προσωπικών υπολογιστών μας».

Εννοείται ότι εκτός από το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τα κείμενα της ιστοσελίδος αυτής και ιδιαιτέρως το πρώτο εγχειρίδιο που αφορά την ασφάλεια των υπολογιστών μας, είναι προσιτά για όλους τους πολίτες.