03 Απριλίου 2013

Ποιοι και γιατί θέλουν "ατσαλάκωτο" τον Καραμανλή;

Όλο και πιο φανερό γίνεται το τελευταίο διάστημα, το γεγονός ότι ένα μέρος του συστήματος, όχι μόνο επιθυμεί αλλά και επιδιώκει να παραμείνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, "ατσαλάκωτος" και μακρυά από όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή. Το κομμάτι αυτό θεωρεί πως ο Καραμανλής μπορεί να αποτελέσει, σε μια ενδεχόμενη νέα κρίση, το "σωσίβιο" για την ελληνική κοινωνία, αφού εξακολουθεί να έχει πολλά ερείσματα τόσο στον νεοδημοκρατικό κόσμο, όσο και στην ευρύτερη κεντροδεξιά, μέχρι και τις παρυφές της κεντροαριστεράς, στην οποία είναι ιδιαίτερα αποδεκτός.

Ο Καραμανλής από την πλευρά του ξέρει πως είτε υπό ομαλές συνθήκες (βλ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας), είτε όχι, μπορεί να κληθεί να παίξει ρόλο και η τακτική που ακολουθεί με την σιωπή του τα τελευταία 3,5 χρόνια, έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο και όπως φαίνεται αποδίδει...

"Η στρατηγική του Καραμανλή έχει γνώμονα μόνο το καλό της χώρας. Μην ακούτε τα σενάρια που τον εμφανίζουν να επιστρέφει στην ηγεσία της ΝΔ. Δεν ισχύουν αυτά", έλεγε σε φιλική του συντροφιά προ ημερών άνθρωπος που γνωρίζει τι έχει στο μυαλό του ο πρώην πρωθυπουργός.

"Ο Καραμανλής έχει στόχο υπό προυποθέσεις την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά μετά από μια συνταγματική αναθεώρηση, που θα επιτρέπει την εκλογή του αρχηγού της Ελληνικής Δημοκρατίας από τον λαό. Γι' αυτό όταν ξεκινήσει η σχετική διαδικασία αναθεώρησης προσέξτε ποιοι βουλευτές θα στηρίξουν την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και ποια κόμματα", συνέχισε αφήνοντας έκπληκτους τους συνομιλητές του.

Το βέβαιο είναι πως ο Καραμανλής υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στο μέλλον και θεωρούν πως όσο περνάει ο καιρός το τραυματισμένο προφίλ του, από τις εκλογές του 2009, αποκαθίσταται σιγά-σιγά...

parapolitika.gr