08 Απριλίου 2013

Γελάει ο κόσμος με τον ψήστη της Πάρου: Καλεσμένος στο πρόγγραμμα International Visitor Leadership... για να μάθει να πλάθει καλά μπιφτάκια

Η πρόσκληση βέβαια στον Ραγκούση-Νταλάρα έγινε επί τη βάση πρόταση γλυψίματος της Πρεσβείας μας στις ΗΠΑ, όταν έλυνε και έδενε πριν 2 χρόνια... οπότε ας πει κάποιος στα αμερικανάκια ότι το άτομο είναι πολιτικά "νεκρό"

Τη "γλώσσα" στο ΠΑΣΟΚ βγάζει από την Αμερική ο πρώην Υπουργός δείχνοντας πως παραμένει ακόμα πολιτικά ζωντανός.
Το International Visitor Leadership Program των ΗΠΑ αποτέλεσε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα της αντίπερα του Ατλαντικού όχθης προκειμένου να καλεί ανερχόμενες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο προκειμένου να τους γνωρίσει τον αμερικανικό τρόπο προσέγγισης της πολιτικής και να τους καταρτίσει σχετικά με ζητήματα διεθνών σχέσεων και οικονομίας.
Την τελευταία 20ετία ωστόσο το πρόγραμμα έχει υποβαθμιστεί και διοργανώνεται εθιμοτυπικά στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών της ΗΠΑ. Την ευκαιρία πάντως δεν έχασε ο πρώην Δήμαρχος Πάρου Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος προσκλήθηκε να συμμετέχει αυτή την περίοδο στο πρόγραμμα, γεγονός που με όσες άκρες του έχουν απομείνει στα media του χρησιμοποιεί προκειμένου να δείξει στον Ευάγγελο Βενιζέλο και το περιβάλλον του πως παραμένει πολιτικά ζωντανός.

Φυσικά το "χαρτί Ραγκούση" έχει καεί την παρούσα φάση για το ΠΑΣΟΚ, ενώ καλά γνωρίζοντες φρόντισαν να ενημερώσουν το Βενιζέλο, πως η συμμετοχή του άλλοτε κηπουρού του Γιώργου Παπανδρέου δε σημαίνει τίποτα πολιτικά.

Άλλωστε, οι προτάσεις από τις κατά τόπους πρεσβείες γίνονται δύο χρόνια πριν, περίοδος που ο Ραγκούσης ήταν κυρίαρχος πολιτικά εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ κάτι που οδήγησε τους γραμματείς της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα να διαβλέπουν ένα λαμπρό πολιτικό μέλλον γι'αυτόν.

Τελικά μάλλον και σ'αυτό έπεσαν έξω...

newsbomb.gr