25 Απριλίου 2013

SZ: Ο Ακης εκπρόσωπος της παλιάς κλίκας που έσυρε την Ελλάδα στην καταστροφή

Εκτενές δημοσίευμα στη δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου έχει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, στο οποίο αναφέρεται αναλυτικά στο πολιτικό παρελθόν του, αλλά και τις περιπέτειες του με την Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι είναι «ένας θλιβερός ρόλος για εκείνον προσωπικά και την χώρα του».

Για την περίπτωση Τσοχατζόπουλου και το εάν θα προκαλέσει προηγούμενο διερωτάται η γερμανική εφημερίδα, η οποία θέτει το ερώτημα: «Θα τιμωρηθεί ο πρώην υπουργός για ένα ολόκληρο σύστημα;», ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι είναι πρώτη μεγάλη δίκη στην Αθήνα «σε βάρος ενός ηγετικού εκπροσώπου της παλιάς κλίκας που έσυρε την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή και σε βαθιά κρίση. Διαφθορά, νεποτισμός, πολιτική ''σελφ σέρβις'', με αυτό το τρίπτυχο το ΠAΣΟΚ και η ΝΔ, κυβέρνησαν τη χώρα αφήνοντας το στίγμα τους».

Στη συνέχεια, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τώρα θα αρχίσει το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον Τσοχατζόπουλο», ενώ υπενθυμίζει και τον υπερπολυτελή γάμο του κ. Τσοχατζόπουλου στο Παρίσι και επισημαίνει ότι «ως υπουργός δεν γίνεται κανείς πολυεκατομμυριούχος αυτόματα».

Τέλος, στο άρθρο αναφέρεται πως «εάν πράγματι ο πρώην υπουργός διέπραξε τα εγκλήματα που του προσάπτει το κατηγορητήριο και φυλακιστεί θα είναι δίκαιο και άδικο μαζί», υπογραμμίζεται στο άρθρο. «Δίκαιο γιατί με εκατομμύρια που δεν του ανήκουν έκανε χρυσή ζωή σε βάρος του ελληνικού λαού. Και άδικο γιατί από όλους όσοι λαδώθηκαν σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, κανείς δεν πήγε φυλακή».

iefimerida.gr