16 Μαΐου 2013

Ειχε ξανασυλληφθει το 2000 στις ΗΠΑ το ζωο της Κερκυρας: "Το εκανα πρωτη φορα και δεν μετραει"

ΣΟΚ από τις καταθέσεις της μητέρας και του ανήλικου-θύμα του παιδεραστή της Κέρκυρας-Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς δρούσε ο αρρωστημένος προπονητής του Κρίκετ και πώς προσέγγιζε τους ανήλικους

Φορώντας μόνο τα εσώρουχά του. Δίπλα του, υπήρχαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Η έφοδος των Αστυνομικών, στο σπίτι του, ήταν το τέλος της παρανοϊκά αρρωστημένης δράσης του, με εξωτικές συνευρέσεις με ανήλικους.

Από τη Νάντια Αλεξίου


Η σύλληψη του 49χρονου Γιώργου Προσωπάρη, προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κρίκετ, ήταν από αυτές που προκαλούν το "κοινό αίσθημα". Το κατηγορητήριο σε βάρος του βαρύ, σε βαθμό κακουργήματος, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ' εξακολούθηση.

Η έφοδος των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, στο σπίτι του 49χρονου, πραγματοποιήθηκε μετά την αποκάλυψη ανήλικου αθλητή της ομάδας κρίκετ, στη μητέρα του, για όσα συνέβαιναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από το 2011. «Πριν από 10ημέρες περίπου, πληροφορήθηκα από τον γιό μου ότι ο Γιώργος Προσωπάρης, έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις και είχε προσεγγίσει τον γιό μου και άλλα ανήλικα αγόρια, έχοντας ως σκοπό να ενεργήσει ασελγείς πράξεις μαζί τους, ασκώντας τους ψυχολογική και ηθική βία, υποσχόμενος ότι θα τους ανταμείψει με χρήματα ή άλλα υλικά ανταλλάγματα. Στο γιο μου, ο Προσωπάρης, 8μήνες μετά την εγγραφή του στην ομάδα, τον προσέγγισε σταδιακά και αφού αρχικά του υποσχέθηκε ότι θα τον τοποθετήσει ως βασικό παίκτη στην ομάδα κρίκετ της Γυμναστικής Ένωσης Κέρκυρας, όπως και το έπραξε. Ακολούθως του υποσχέθηκε ότι θα τον εντάξει στο δυναμικό της Εθνικής Ομάδας Κρίκετ, πράγμα και το οποίο έγινε μετά από ένα μήνα περίπου.» αναφέρει στην κατάθεσή της η μητέρα του ανήλικου. Και συνεχίζει στην κατάθεσή της να αναφέρει όσα της αποκάλυψε ο 17χρονος γιος της για τον άνθρωπο που εμπιστευόταν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τον προπονητή του, «όπως μου ο γιος μου, ο Γιώργος Προσωπάρης, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ερωτικές του ορμές, τον προσκαλούσε σε ασελγείς πράξεις στις κατά καιρούς οικίες του έναντι αμοιβής κάθε φορά.»

Μετά το αρχικό σοκ, η γυναίκα, απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Κέρκυρας, και στον Αστυνομικό Διευθυντή Σπύρο Μαρτίνη, κατήγγειλε τη δράση του προπονητή. «Ο γιος μου έγινε μέλος στην ομάδα κρίκετ της Γυμναστικής Ένωσης Κέρκυρας. Ο γιος μου έως και σήμερα είναι ακόμα ενεργό μέλος της ομάδας. Μεταξύ των τριών προπονητών της ομάδας, είναι και ο Γιώργος Προσωπάρης, τον οποίο γνώρισα τότε και η ίδια προσωπικά. Μάλιστα, ο γιος μου είχε ιδιαίτερα στενή και φιλική σχέση εμπιστοσύνης με τον Γιώργος Προσωπάρη, αφού πολλές φορές τον προσκαλούσε στο σπίτι του, και στα άλλα σπίτια που έμενε παλαιότερα. Όπως σας προανέφερα δεν είχα απολύτως κανένα λόγο να μην τον εμπιστεύομαι, καθόσον ήταν προπονητής του γιού μου και είχα συχνά επαφή μαζί του, όχι μόνο για την αθλητική εξέλιξη του παιδιού, αλλά κυρίως και για την εν γένει διαπαιδαγώγησή του από τον προπονητή του, αφού τον είχα εμπιστευθεί και τον είχε μαζί του αρκετό χρόνο» περιγράφει η μητέρα του ανήλικου.

Παρά το σοκ, η γυναίκα, κατάφερε να οδηγήσει τους Αστυνομικούς στη σύλληψη του 49χρονου Γιώργου Προσωπάρη, προπονητή της Ομάδας Κρίκετ. Επιθυμώ την ποινική δίωξη του Π.Γ, καθόσον καταχράστηκε σε υπερθετικό βαθμό τη σχέση εμπιστοσύνης που του επέδειξα ως προπονητή και εν γένει παιδαγωγού του γιου μου.» καταλήγει στην κατάθεσή της.

Όπως ανέφερε στους Αστυνομικούς ο 17χρονος, ο προπονητής, τον είχε προσεγγίσει το 2011, με σκοπό να ικανοποιήσει τις ανώμαλες σεξουαλικές του ορέξεις, ««Με όλους τους προπονητές μου είχα καλές σχέσεις, όμως μετά από λίγους μήνες που έγινα μέλος της ομάδας , η σχέση μου με τον Γιώργο Προσωπάρη, άλλαζε σταδιακά. Μου έδειχνε ιδιαίτερη συμπάθεια και κάποια στιγμή- τον Ιανουάριο του 2011, με κάλεσε σπίτι του. Εκείνη την εποχή ήμουν ακόμα 14ετών, ένα μήνα πριν τα γενέθλιά μου, τον επόμενο μήνα έγινα 15ετών. Εκείνη την περίοδο- Ιανουάριος 2011, πήγαινα σπίτι του για μια εβδομάδα περίπου. Αφού καθόμουν, μετά από λίγη ώρα με καλούσε σε ασελγείς πράξεις, βλέποντας ταινίες πορνό. Μετά την πρώτη βδομάδα, μου έκανε συνεχώς σεξουαλικές προτάσεις κάτι που εγώ δεν ήθελα, και αρνούμουν. Μετά από δύο ημέρες, μου είπε ότι εάν τον αφήσω να ακουμπήσει τα γεννητικά μου όργανα, θα μου έδινε 40€. Το ποσό αυτό μου ακουγόταν πολύ δελεαστικό και αρχικά δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήθελα να τον αφήσω να με ακουμπήσει , πλην όμως σκεφτόμουν ότι τα λεφτά είναι πολλά και θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα που επιθυμούσα. Τελικά δέχτηκα και τον άφησα. Αυτό ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 και γινόταν για ένα μήνα περίπου. Κάθε φορά μου έδινε 40€. Αφού πέρασε ο μήνας, μείωσε σταδιακά το ποσό που μου έδινε και μου έδινε 10€ ..»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσή του ο ανήλικος, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα όσα ακολουθούσαν κάθε φορά που τον καλούσε στο σπίτι του ο 49χρονος προπονητής του, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει από το παιδί να έχουν σεξουαλικές σχέσεις έναντι 120 ευρώ.

Με την ομολογία του 17χρονου, το τέλος της αρρωστημένης δράσης του 49χρονου, είχε προσδιοριστεί.

Ο προπονητής, ο οποίος αγνοούσε αυτή την εξέλιξη, λίγο πριν τα ξημερώματα του Σαββάτου, έκλεισε ραντεβού στον ανήλικο, στο σπίτι του, ο οποίος και τον συνάντησε. Η έφοδος των Αστυνομικών, παρουσία εισαγγελέα, στο σπίτι του 49χρονου, τον αιφνιδίασε "Το έκανα για πρώτη φορά. Δεν πιάνεται", προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του. Από την ερεύνα των Αστυνομικών, σε συνεργασία με την Interpol, αποκαλύφθηκε ποιος πραγματικά ήταν ο 49χρονος Γιώργος Προσωπαρης.

Ειχε ξανασυλληφθει τον Αυγουστο του 2000 στις ΗΠΑ... για την ιδια "δουλεια"

Ο ελληνοαυστραλός με Βρετανική υπηκοότητα, George Prosoparis , καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με την κατηγορία της προσέλκυσης ανήλικου ατόμου μέσω ίντερνετ με σκοπό τη σεξουαλική του εκμετάλλευση. Σύμφωνα με τους Νόμους του Λος Άντζελας, του επιβλήθηκε τριετής επιτήρηση και η καταχώρηση του ονόματος του, ως δράστης σεξουαλικών αδικημάτων. Επίσης, του απαγορεύτηκε η χρήση διαδικτύου και η επικοινωνία με άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς και η παρουσία του σε χώρους που συχνάζουν παιδιά. Μετά την έκτιση της ποινής του, ο 49χρονος σήμερα προπονητής, απελάθηκε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό της υπόθεσης, ο George Prosoparis, μέσω chat room του διαδυκτιάκου «gaydads4sons», είχε ηλεκτρονική επικοινωνία -σύμφωνα με τα στοιχεία του προφίλ, με 13αγορι από το Λος Άντζελας. Για το λόγο αυτό, ταξίδεψε από την Αυστραλία στο Λος Άντζελες προκειμένου να τον συναντήσει.

Στο ραντεβού πράκτορες του FBI, εμφανίστηκαν και συνέλαβαν τον -37χρονο τότε - George Prosoparis, αφού ο "13χρονος", ήταν ένα από τα προφίλ που είχαν δημιουργήσει πράκτορες του FBI, προκειμένου να αποκαλύψουν τη δράση παιδεραστών στο διαδικτύου, και η συνομιλία η οποία είχε καταγράφει, ήταν στην πραγματικότητα με πράκτορας της υπηρεσίας. Σύμφωνα με τους "Times", ο George Prosoparis, δήλωσε στο δικαστήριο του Λος Άντζελες ότι «λυπάται που συνέβη αυτό»!

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή ή συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.
Ο 49χρονος, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας την περασμένη Κυριακή 12/05, απ' τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 14/05. Η απολογία του, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, αλλά δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του, και με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Τον απομάκρυνε η Ομοσπονδία

Μετά τις αποκαλύψεις, σχετικά με τη δράση του Γιώργου Προσωπάρη, το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ εξέδωσε ανακοίνωση, για την ομόφωνη απόφαση απομάκρυνσής του από τον χώρο του κρίκετ. Επεσήμανε δε, ότι ο 49χροπροπονητής δεν αποτελούσε μέλος του προπονητική τιμ της Εθνικής Ομάδας, και δεν υπήρχε έμμισθη σχέση μαζί του, αλλά προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Ωστόσο ο Γιώργος Προσωπάρης είχε διατελέσει βοηθός προπονητή και αναφέρεται σε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις των αγώνων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κατηγορίας 2 Κάτω των 17 ετών, το 2008 στο Isle of Man!

Σε άλλο Δελτίο Τύπου, με ημερομηνία 06.02.2013, η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, ενημέρωνε για τη συμμετοχή της, στο τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο “STREET 20”, που διεξήχθη στο Λονδίνο. Ένας από τους δυο προπονητές που εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία, ήταν ο Γιώργος Προσωπάρης.

Η ενασχόληση του προπονητή Κρίκετ, με την πληροφορική και την διαδικτυακή ασφάλεια, ήταν ευρέως γνωστή στο νησί των Φαιάκων, καθώς και η προσπάθεια του, να αποκτήσει και τα σχετικά πιστοποιητικά επάρκειας.
Μάλιστα o Γεώργιος Προσωπάρης, φέρεται να είχε εργαστεί ως διαχειριστής (IT Administrator) και στην Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κέρκυρας (ΔΕΥΑ Κέρκυρας).

Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ήταν η αποκλειστική του απασχόληση τον ελεύθερο χρόνο του. Διατηρούσε λογαριασμούς στο FB, το twitter, το MySpace και αλλά social media, στα οποία διατηρούσε προφίλ, «κλειδωμένα»- επέλεγε τους "ακολούθους" του. Όταν, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, είχε υποστεί βαρύτατο κάταγμα στο πόδι, είχε αναρτήσει φωτογραφίες από τη νοσηλεία του, και είχε λάβει δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης.

Στον "τοίχο" του στο FB, αναπαράγει ανάρτηση από τοπικό site, εξάρθρωσης σπείρας της Ασφάλειας Κέρκυρας. Τα μέλη της σπείρας-4Ελληνες και 3αλλοδαποί 16εως 21ετών- παραποιούσαν τα στοιχεία σε κλεμμένα δίκυκλα τα οποία μεταπωλούσαν ή διέλυαν για ανταλλακτικά. Θύμα και ο ίδιος, με έπαρση, ανέφερε στους διαδικτυακούς του φίλους, για τη συμβολή του στην Αστυνομική επιχείρηση, που απέδωσε τόσο στον ίδιο όσο και σε 23 ακόμα ιδιοκτήτες, τις κλεμμένες τους μηχανές, ανήμερα την Πρωτομαγιά!

parapolitika.gr