30 Μαΐου 2013

Το Μαξίμου κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στην κυβέρνηση . Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ανάπτυξη μιας δυναμικής υπέρ της ΝΔ έχουν ικανοποιήσει το Μέγαρο Μαξίμου που πάντως εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ανεβάσει τη ρητορική του πιεζόμενος κυρίως από το εσωτερικό του κόμματός του.

Ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε χωρίς δεύτερη συζήτηση την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μια τηλεοπτική μονομαχία ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτή την επικοινωνιακή τακτική. Εξάλλου για το Μέγαρο Μαξίμου στο δρόμο για το Συνέδριό του ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα με σαφείς επιπτώσεις και στην απήχηση που έχει το κόμμα στην κοινωνία.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για μια τηλεοπτική μονομαχία με τον Αντώνη Σαμαρά τόνιζαν πως ”οποτεδήποτε ο κ. Τσίπρας αντιμετώπισε τον πρωθυπουργό, πήρε το μάθημά του, εντωμεταξύ ας προσπαθήσει να πείσει τους δικούς του”. Στην κυβέρνηση θεωρούν πως τόσο η στάση του κ. Τσίπρα στα θέματα της οικονομίας, όσο και η διαφαινόμενη ανάκαμψη της χώρας θα οδηγήσουν σε σταδιακή μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που αναμένεται να επιβαρύνει το κλίμα εσωκομματικά και να ενισχύσει τις διαφωνίες μεταξύ των συνιστωσών.

ysterografa.gr