10 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑΙος ξεχασε να παρει τα φαρμακα του: "Τεράστια κοινωνική συναίνεση υπέρ των κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ"

Με την κυβερνητική πολιτική στην παιδεία τα σχολεία θα γίνουν «πάρκινγκ για τα παιδιά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Νταβανέλος ενόψει των αναμενόμενων κινητοποιήσεων της ΟΛΜΕ στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του αγώνα των εκπαιδευτικών με κάθε τρόπο, και αν οι εκπαιδευτικοί αποφασίσουν κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές θα τους υποστηρίξει.

Ο κ. Νταβανέλος υποστήριξε ότι το ωράριο εργασίας των ελλήνων εκπαιδευτικών είναι στο μέσο όρο της ΕΕ και ίσως παραπάνω. «Τα σχολεία είναι στο κόκκινο με λιγότερους εργαζομένους, και λιγότερους πόρους θα γίνουν πάρκινγκ για τα παιδιά των εργαζομένων, θα υπάρξει τεράστια κοινωνική συναίνεση υπέρ του αγώνα των εκπαιδευτικών σημείωσε».

Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή τόνισε ότι «όταν ξεκινάς μια απεργία είναι αυτονόητο να έχεις ένα μεγάλο ή μικρότερο κομμάτι της κοινωνίας μαζί σου». Η κ. Πιπιλή ευχήθηκε να μην περάσει στις ΕΛΜΕ η εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές, ενώ έκανε λόγο για πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των κινητοποιήσεων.

Με τη σειρά του, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι το κόμμα του τάχθηκε κατά του μπλοκαρίσματος των πανελλαδικών. Πρότεινε η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις πλην των επιτηρητών για να μην υπάρξουν προβλήματα στις εξετάσεις, και προέβλεψε ότι κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές θα αφαιρέσουν τα κοινωνικά ερείσματα.

Τέλος, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας στέκεται όρθιο στη χώρα μας χάρη στη δουλειά των εκπαιδευτικών. «Πρόταση του ΠΑΜΕ είναι άμεση απάντηση απεργιακή. Οι εξετάσεις δεν είναι η ‘ιερή αγελάδα’ του αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρατήρησε ότι το κύριο θέμα είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης για τα παιδιά.

Πηγή: http://www.skai.gr