12 Μαΐου 2013

Δεν ξεχνιούνται αυτά: Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό

Η 12η Μαΐου 2001 θα μείνει αλησμόνητη σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, καθώς το εντυπωσιακό 4-2 επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια σηματοδότησε το τέλος της ανομβρίας τίτλων (ο προηγούμενος το πρώτάθλημα του 1985) για τον ΠΑΟΚ και μάλιστα απέναντι στον πρωταθλητή και.... υπερόπτη Ολυμπιακό. Θυμηθείτε τη δήλωση Κόκκαλη πως ..."μόνο αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι το θα πάρει το Κϋπελλο ο ΠΑΟΚ".

Το στόρι εκείνου του αγώνα έχει ως εξής:Μόλις στο 4ο λεπτό ο Εγκωμίτης με συρτό σουτ στην κίνηση, εκτός της περιοχής, άνοιξε το σκορ ενώ στο 31’ ο Μπορμπόκης εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του Καφέ και έκανε το 2-0. Το 3-0 ήρθε με.... τη σέντρα στο δεύτερο μέρος, με άψογη ομαδική προσπάθεια και ψύχραιμο τελείωμα από τον Γ.Χ.Ο Ναλιτζής έκανε το 4-1, αφού ενδιάμεσα είχε μειώσει με πέναλτι ο Τζόρτζεβιτς και ο Χούτος διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (46' Πατσατσόγλου), Γεωργάτος (69' Λουτσιάνο), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Νινιάδης (46' Χούτος), Ζιοβάνι, Αλεξανδρής.

ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Κατσαμπής, Αμπονσά (46' Κουλακιώτης), Ουντέζε, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (79' Ναλιτζής), Καφές, Οκκάς (88' Σπάσιτς).Διαιτητής: Γιώργος Κασναφέρης (Αθήνας)Βοηθοί: Ζήσης, Κουρκούνας

Εισιτήρια: 13.300

Αλησμόνητοι θα μείνουν και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί που εκτυλίχθηκαν αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του Κασναφέρη και η αποθεωτική υποδοχή της αποστολής στο αεροδρόμιο με την ομάδα να πανηγυρίζει στο Λευκό Πύργο!

Δείτε το video του τελικού