24 Μαΐου 2013

Ο Γερμανός πρέσβης ψηφίζει Μπάγερν δαγκωτό

Γερμανική υπόθεση ο τελικός του Champions League. Βαυαροί και Βεστφαλοί ερίζουν για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.
Οι δύο κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας διχάζουν τους συμπατριώτες τους σε μία τιτανομαχία που αναμένεται με κομμένη την ανάσα.

Το Λονδίνο, όπου φιλοξενείται ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέχει 2.400 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
Το καθήκον έφερε τον Γερμανό πρεσβευτή, στην ελληνική πρωτεύουσα όπου συνεχίζει να υπηρετεί με επιτυχία το διπλωματικό σώμα.
Ο Βόλφγκανγκ Ντολτ, ο οποίος δηλώνει λάτρης της  τζαζ μουσικής μπορεί στα νιάτα του να ασχολήθηκε με το ράγκμπι, ωστόσο θεωρείται θιασώτης του ποδοσφαίρου εντυπωσιάζοντας μάλιστα με τις γνώσεις του.
Πρόκειται για έναν γνήσιο λάτρη του "βασιλιά των σπορ" που μπορεί να αναλύσει ενδελεχώς όσα εκτυλίσσονται εντός αγωνιστικού χώρου.
Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα του, ο κ. Ντολτ βρίσκει χρόνο προκειμένου να πληροφορηθεί για τα τεκταινόμενα στη Bundesliga παρακολουθώντας παράλληλα την πορεία της Μπάγερν Μονάχου προς τον τελικό.
 Πρόκειται για έναν προσιτό άνθρωπο, ο οποίος κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρέσβης της Γερμανίας στη χώρα μας, επισκέφθηκε ουκ ολίγες περιοχές της Αθήνας μεταβαίνοντας ακόμη και με τρόλεϊ!
Ο Βόλφγκανγκ Χέρμαν Ντολτ, ο οποίος έχει συμπληρώσει 14 μήνες στην Ελλάδα γεννήθηκε στις 20 Aπριλίου του 1958 στο Eρλινγκτον του Tέξας.
Παιδί διπλωματών,σπούδασε νομικά ενώ αποφοίτησε από την Aνωτάτη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης του Σπέγερ.
Προτού καταλήξει στην Αθήνα, υπηρέτησε στις γερμανικές πρεσβείες σε Kατμαντού, Tελ Aβίβ κα Πρετόρια, ενώ για τουλάχιστον έξι χρόνια κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στο γερμανικό υπουργείο Eξωτερικών.
"Θα νικήσει η Μπάγερν με ένα γκολ διαφορά"
Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του τελικού του Champions League, ο Βόλφγκανγκ Ντολτ κατέθεσε τα προγνωστικά του μιλώντας αποκλειστικά στο Sport24.gr.
"Υποστηρίζω ξεκάθαρα την Μπάγερν Μονάχου. Πρέπει όμως να πω, πως στην πλειονότητα τους οι συνάδελφοι στην Πρεσβεία θα είναι ντυμένοι στα κιτρινόμαυρα το βράδυ του Σαββάτου. Όσο για το σκορ που προβλέπω; 
Αναμένεται να είναι κλειστό. Η πίεση για νίκη είναι πάνω στην Μπάγερν Μονάχου. Αυτό δίνει στη Ντόρτμουντ ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα. Πιστεύω όμως πως στο τέλος η Μπάγερν θα νικήσει με ένα γκολ διαφορά την Ντόρτμουντ".
Το κάζο των Ισπανών
Ο κ. Ντολτ παραδέχεται στο Sport24.gr πως η Μπάγερν ήταν η ομάδα που τον εντυπωσίασε περισσότερο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ δεν κρύβει την έκπληξη του για το γεγονός πως Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έμειναν εκτός νυμφώνος.
"Ναι, ήταν έκπληξη. Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε το ισπανικό ποδόσφαιρο να κυριαρχεί στην Ευρώπη την τελευταία διετία. Αμφιβάλω πάντως εάν γινόμαστε μάρτυρες του τέλους της ‘Ισπανικής Εποχής’ όπως κάποιοι φαίνεται πως πιστεύουν".
Ο Ριμπερί στην κορυφή των προτιμήσεων
Ο 55χρονος διπλωμάτης ξεχωρίζει τρεις ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου. Στην κορυφή όλων βρίσκεται ο Φρανκ Ριμπερί.
"Ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι δίχως αμφιβολία ο Φρανκ Ριμπερί. Πρόκειται για έναν παίκτη που προκαλεί μπελάδες όταν βρίσκεται κοντά στην αντίπαλη εστία και είναι δύσκολο να τον θέσεις υπό έλεγχο. 
Προσθέστε σε αυτό και το γεγονός πως είναι αρκετά δυνατός και στα αμυντικά του καθήκοντα. Έχουμε να κάνουμε με έναν πλήρη ποδοσφαιριστή.
Φυσικά θα πρέπει να αναφέρω και τους Φίλιπ Λαμ και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ. Πρόκειται για εκπληκτικούς παίκτες τόσο για την Μπάγερν όσο και για την εθνική ομάδα".

 Ο Γερμανός πρέσβης θεωρεί πως το ζητούμενό είναι "η ψυχική διάθεση. Θα αντέξει η Μπάγερν την πίεση;"
Η επόμενη μέρα στη Μπάγερν με τον Γκουαρδιόλα
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επόμενη μέρα στην Μπάγερν Μονάχου, καθώς ο Πεπ Γκουαρδιόλα ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον απόλυτα πετυχημένο Γιουπ Χάινκες.
"Θα πρέπει να δούμε εάν ο Γκουαρδιόλα παραμένεις ένας από τους πιο χαρισματικούς προπονητές και αν η ομάδα αποκτήσει κοινή γλώσσα. Ο Χάινκες είχε την συγκεκριμένη πρόσβαση στους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου".
Πολύς λόγος γίνεται για τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος κατάφερε με τις επιτυχίες του να κλέψει ένα μεγάλο μέρος από την δόξα του Ζοζέ Μουρίνιο.
Η εκτίμηση στον Κλοπ
Ο κ. Ντολτ μολονότι υποστηρίζει την Μπάγερν δεν θα μπορούσε παρά να μιλήσει με κολακευτικά σχόλια για την αξία του διοπτροφόρου τεχνικού.
"Δίχως αμφιβολία είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Η επιτυχία της Ντόρτμουντ είναι δική του επιτυχία.
Δημιούργησε μία ομάδα με πολλά νέα ταλέντα με τα οποία δούλεψε προσεκτικά εξελίσσοντας τα. Στη σκληρή δουλειά του προστέθηκε και η καλή αίσθηση του χιούμορ που τον διακρίνει όπως και η άνεση του ως χαρακτήρας σε μία σοβαρή επιχείρηση όπως είναι το ποδόσφαιρο".
"Ηγέτης ο Ρεχάγκελ"
Το Sport24.gr δεν θα μπορούσε να παραλείψει να ρωτήσει τον Γερμανό πρέσβη για την σχέση του με τον Ότο Ρεχάγκελ.
"Εγώ θα πρέπει να σας ρωτήσω για τον Ρεχάγκελ!  Δεν είναι συγκυρία το γεγονός ότι οδήγησε την Ελλάδα στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μπορεί να έχεις τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές στη διάθεση σου, όμως χρειάζεται να σχηματίζει μία ομάδα από αυτούς.
Τον συνάντησα προσωπικά όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα πριν από μερικές εβδομάδες και μπόρεσα να αντιληφθώ πως πρόκειται για έναν πραγματικό ηγέτη".

Καλύτερος ο Κυριάκος Παπαδόπουλος
Ο Βόλφγκανγκ Ντολτ μολονότι εκτιμά απεριόριστα τον Φάνη Γκέκα στάθηκε σε έναν άλλο  Έλληνα ποδοσφαιριστή για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει χαρακτηρίζοντας τον κορυφαίο αμυντικό της Bundesliga.
“O κορυφαίος αμυντικός της Bundesliga είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος της Σάλκε. Δυστυχώς αυτή την εποχή αναρρώνει από τραυματισμό. Πρόκειται για ένα τεράστιο εμπόδιο που δυσκολεύεται να ξεπεράσει ακόμη και ο Φρανκ Ριμπερί".