28 Μαΐου 2013

Καθε πικραμενος στο Μαξιμου... πρώτος πέρασε την πύλη ο Αστέρας Τρίπολης

[Δηλ. τι του ειπε του Σαμαρα; "Προεδρε ο γαυρος που υποστηριζεις μας εχει γαμ@σει"; Κι ο Σαμαρας τι του απαντησε; "Οταν σας ξεσκιζε ο βαζελος ηταν καλα; Τωρα πιειτε τον!"]

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο ο πρωθυπουργός της χώρας να συναντιέται με μετόχους ποδοσφαιρικών συλλόγων που θέλουν να του εκφράσουν τα παράπονά τους για την κατάσταση που επικρατεί στο δημοφιλές άθλημα.

Τελευταία, όμως, παρατηρείται η τάση κάθε ομάδα που (νιώθει ότι) αδικείται να ζητά να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Πρώτος το έκανε ο Αστέρας Τρίπολης μετά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και όσα ευτράπελα συνέβησαν εκεί κι ακολούθησε ο Ηρακλής. Και οι δύο πέτυχαν να αποσπάσουν την θετική απάντηση του πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό ο Σαμαράς δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του έναν από τους μεγαλομετόχους του Αστέρα Τρίπολης, τον Γιάννη Καϋμενάκη.

Στόχος του Αστέρα Τρίπολης ήταν να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα γενικότερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και να του ζητήσει να φροντίσει για τη θεσμική επίλυσή τους. Η πρωτοβουλία των ανθρώπων της αρκαδικής ΠΑΕ, αλλά και η προθυμία του κ. Σαμαρά να δεχτεί να συζητήσει μαζί τους επί της ουσίας αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ απ' ότι τα διοικητικών συμφερόντων ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου για να ρίξουν τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Δεν είναι τυχαίο πως εκτός από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ηρακλή που περιμένει στην... ουρά, τη συμβολή του πρωθυπουργού στα προβλήματα του συλλόγου με την αδειοδότηση, άρα και τη συμμετοχή του στην Ευρώπη, ζήτησε κι ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αστέρας Τρίπολης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα 28/5/2013 ο εκ των ιδιοκτητών του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ κύριος Γιάννης Καϋμενάκης έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό κύριο Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αιτήθηκε την επίλυσή τους μέσω θεσμικών φορέων»

iefimerida.gr