22 Μαΐου 2013

Δημόσια διαπόμπευση για τις κότες οπλοφόρους βουλευτές που δεν θα παραδίδουν τα όπλα πριν μπουν στη Βουλή

Δέσμη δραστικών μέτρων για την περιφρούρηση του κοινοβουλίου από τους ίδιους τους βουλευτές φέρεται αποφασισμένος να λάβει ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Πιο αναλυτικά, για την αντιμετώπιση της οπλοφορίας των βουλευτών ο κ. Μεϊμαράκης έχει δώσει εντολή την φρουρά της Βουλής να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους του κοινοβουλίου.
Ηδη, οι υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στις κατάλληλες αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις έτσι ώστε και οι βουλευτές να περνούν αναγκαστικά από τα μηχανήματα ανιχνευτών μετάλλων, όπλων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων. Σε περίπτωση που εντοπιστεί όπλο σε τσέπη βουλευτή, η φρουρά θα του ζητά να το παραδώσει. Θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο και θα επιστρέφεται κατά την έξοδο του βουλευτή. Για εκείνους που θα αρνηθούν να προσαρμοστούν στις οδηγίες, θα καταγράφεται το όνομά τους και με πρωτοβουλία του Προέδρου η σχετική λίστα θα δίνεται στην δημοσιότητα. Με τον τρόπο αυτό εξηγούν οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη «οι ψηφοφόροι θα γνωρίζουν ποιους «σταυρώνουν»».

Εκτός αυτού, στα σχέδια περιλαμβάνεται και η κατάργηση της βασικής πύλης εισόδου των βουλευτών στο κοινοβούλιο. Πρόκειται για το περίφημο περιστύλιο όπου βρίσκονται τοποθετημένες οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων. Η κατάργηση της συγκεκριμένης εισόδου κρίθηκε από τους «ειδικούς» αναγκαία καθώς δεν είναι εύκολη η τοποθέτηση του ειδικού μηχανήματος που σκανάρει τις αποσκευές σε μέρος που δεν θα μπορούν να το αποφύγουν οι βουλευτές (σ.σ. υπάρχει το σχετικό μηχάνημα αλλά σε παράπλευρο δωματιάκι όπου οδηγούνται μόνο οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ως νέα βασική πύλη εισόδου όπου θα τοποθετηθούν και οι κάμερες προορίζεται αυτή που «βλέπει» προς την Βας. Σοφίας. Παρά ταύτα εκφράζονται προβληματισμοί καθώς η συγκεκριμένη είσοδος είναι «εκτεθειμένη».

Τέλος, στην δέσμη μέτρων περιλαμβάνεται και το face control στην είσοδο του εντευκτηρίου των βουλευτών προκειμένου να αποφευχθεί η παρουσία των αδιάκριτων παρουσιών. Η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο με την ειδική μαγνητική κάρτα που διαθέτουν οι βουλευτές.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player