16 Μαΐου 2013

Ποιός είναι ο μισθός του νέου προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Αυξημένες αρμοδιότητες και υποχρέωση συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα αλλά και πολύ υψηλός μισθός προβλέπονται για τον νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Χρήστο Σκλαβούνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα λαμβάνει...
175.000 ευρώ τον χρόνο αντί για 100.000 ευρώ το χρόνο που αμειβόταν ο προκάτοχός του.

Οι ίδιες πηγές αιτιολογούν τις αυξημένες αποδοχές ως αναγκαίες για να διασφαλιστεί αυτή τη φορά ότι ο επικεφαλής του ΤΧΣ θα έχει συνεχή παρουσία στην Ελλάδα αλλά και στα καθήκοντά του στο Ταμείο. Αναφέρουν μάλιστα ως αιτία της αποχώρησης του προκατόχου το αίτημα του υπουργού Οικονομικών να έχει συχνότερη παρουσία στην Ελλάδα και να μειωθούν στις 80.000 ευρώ οι αιτήσεις απολαβές του, σύμφωνα με το capital.gr.

Νέος πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ορίστηκε ο Χρήστος Σκλαβούνης, μέχρι πρότινος στέλεχος της UBS με βάση το Λονδίνο και στη συνέχεια την Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα, με απόφαση του Γιάννη Στουρνάρα.

Σημειώνεται πως η θέση του επικεφαλής του ΤΧΣ είχε μείνει κενή από τον Μάρτιο, όταν και παραιτήθηκε ο τότε πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Ολλανδός Πολ Κόστερ.

Ο κ. Κόστερ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από την Τρόικα, η οποία είχε εγκρίνει το διορισμό του, με την αποδοχή της ελληνικής κυβέρνησης.