21 Μαΐου 2013

Η Ντόρα “φλερτάρει” με τις Βρυξέλλες

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι φήμες για το ενδεχόμενο να είναι η Ντόρα Μπακογιάννη εκείνη η οποία θα διαδεχθεί τη Μαρία Δαμανάκη στο αξίωμα της Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, και με προφανή στόχευση να δοθεί πολιτικό υπόβαθρο στο συγκεκριμένο αξίωμα.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, που το 2009 διεκδίκησε και έχασε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, για να διαγραφεί στη συνέχεια, να ιδρύσει τη Δημοκρατική Συμμαχία και να επιστρέψει στη Συγγρού στο πλαίσιο της ευρύτερης πανστρατιάς της Κεντροδεξιάς στις εκλογές του 2012 είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στο εξωτερικό.

Ακόμη και σήμερα, που ουσιαστικά δεν κατέχει πολιτικό ρόλο πρώτης γραμμής, ως βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, δέχεται προσκλήσεις από ξένες κυβερνήσεις και οργανισμούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ξένες χώρες και να εκφωνήσει ομιλία για τις διεθνείς εξελίξεις.

Είναι προφανές ότι ενδεχόμενη μετακίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες το 2014, θα ενδυνάμωνε αισθητά τη φωνή της Ελλάδας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα μας θα… πατάει γκάζι για να βγει από την κρίση, στο περιθώριο και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. για ένα εξάμηνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον δεν… στραβώσει κάτι στη μετακίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη στην πολιτική και γραφειοκρατική καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιδιώξει να αναλάβει ένα χαρτοφυλάκιο που θα συνδέεεται με την εθνική στρατηγική της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, είτε στην Ανάπτυξη είτε στην Ενέργεια.

ysterografa.gr