28 Μαΐου 2013

Το Μαξίμου “βλέπει” αλλαγές μόνο στο υπάρχον αντιρατσιστικό νομοθετικό πλαίσιο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

Αλλαγές στο υπάρχον νομικό πλαίσιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού θα προωθήσει όπως φαίνεται η κυβέρνηση αν και από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια αλλαγή στην ξεκάθαρη τοποθέτηση του Πρωθυπουργού όπως αυτή διατυπώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά υπενθυμίζουν πως ο Πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ο οποίος χαρακτήρισε τη ΧΑ ναζιστικό κόμμα , στόχος του είναι όμως όπως επισημαίνουν όχι η θυματοποίηση της ΧΑ αλλά η περιθωριοποίησή της. Μάλιστα τονίζουν πως από την αρχή η θέση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν πως στο υπάρχον νομικό πλαίσιο μπορεί και πρέπει να γίνουν βελτιώσεις και αυτό θα γίνει.

Αν και τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο χωρίς αυτό να σημαίνει πως η συνάντηση δεν θα γίνει. Το επόμενο αγκάθι πάντως που θα κληθούν να διαχειριστούν οι πολιτικοί αρχηγοί έχει να κάνει με τις αλλαγές στο δημόσιο.

ysterografa.gr