29 Μαΐου 2013

To ΠΑΣΟΚ ζητάει από τον Κρίτωνα Αρσένη να παραδώσει την έδρα: Διορίστηκε εκεί, η θέση ανήκει στο κόμμα

Σαν βόμβα έπεσε στην Ιπποκράτους η επιστολή-κόλαφος την οποία έστειλε ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης και με τον οποία κοινοποιεί την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ ενώ ασκεί δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και μέσω της Φώφης Γεννηματά ζητά από τον παραιτηθέντα ευρωβουλευτή πρώτα να παραδώσει την έδρα και μετά να διατυπώσει τις όποιες αντιρρήσεις του.

«Επειδή λέει ότι προέρχεται και ανήκει στην κοινωνία των πολιτών και ότι επιστρέφει στην κοινωνία των πολιτών, θέλω να πω το εξής: όταν κάποιος διορίζεται σε μια κομματική λίστα και θέλει να ανήκει στην κοινωνία των πολιτών, δεν μπορεί να τα κρατάει και τα δύο. Επομένως, νομίζω ότι για να μπούμε στη συζήτηση του τι ακριβώς λέει, στην ουσία των λόγων του κυρίου Αρσένη, πριν από όλα θα πρέπει να λύσουμε μια αξιοπρεπή, κατά τη γνώμη μου, στάση που θα έπρεπε να επιδειχθεί, δηλαδή να παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Δεν εκλέχτηκε ο ίδιος εκεί, έχει διοριστεί από τον προηγούμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η θέση ανήκει στο κόμμα. Ανήκει η θέση ευρωβουλευτή στο ΠΑΣΟΚ. Επομένως, όποιος επιθυμεί να μην έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ και να ανήκει και πάλι μόνο στην κοινωνία των πολιτών, νομίζω ότι πρώτα θα πρέπει να αφήσει αυτή τη θέση και μετά να διατυπώσει τις όποιες άλλες αντιρρήσεις του και να συζητήσουμε γι' αυτές» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στον Real FM.