05 Ιουνίου 2013

Να τα λεμε κι αυτα: Περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας

Για να μη μας τα ζαλιζουν οι κομμουνιστες και οι αναρχοφιλελεφθεροι

Σε οικονομική αποτίμηση του φιλανθρωπικού της έργου της Εκκλησίας για το 2012 προχώρησε την Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με τα όσα έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΙΣ...
από στοιχεία της Συνοδικής Επιτροπής Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, υπολογίζεται ότι για το έτος 2012, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, δαπάνησαν εκατόν έξι εκατομμύρια ευρώ, (106.073.864,17 €), για την συντήρηση και την λειτουργία των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων και για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Η Εκκλησία της Ελλάδος ασκεί τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις.

Παράλληλα η ΔΙΣ ενημερώθηκε ότι, με την μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων, προσφέρονται με αγάπη και διάκριση, καθημερινά, περισσότερες από 50.000 μερίδες φαγητού, σε συνανθρώπους μας ημεδαπούς και αλλοδαπούς, που καταφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας.

Κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης της ΔΙΣ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και οι συνοδικοί μητροπολίτες προχώρησαν στην αποτίμηση της επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε η ημερομηνία για την τακτική σύγκληση της Ιεραρχίας από τις 15 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου με θέμα : "Ο ρόλος του θεσμού της οικογένειας στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία".

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για έγγραφο του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την επιμόρφωση του Ιερού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την δυνατότητα εξέλιξης του Προγράμματος αυτού.

Πηγή: amen.gr