05 Ιουνίου 2013

Που να τρεχουμε τωρα... ασε που δεν εχει ηλιο και φραπε: Επαρχία του Καναδα ζητά Έλληνες ηλικίας 21 έως 45 ετών!

Νέους μετανάστες από τη νότια Ευρώπη που μαστίζεται από την ανεργία (με πρώτη και «καλύτερη» την Ελλάδα, δυστυχώς) αναζητά ο Καναδάς.

Πιο συγκεκριμένα, η επαρχία Μανιτόμπα θα στραφεί προς την αγορά εργασίας της Ελλάδας, Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ισπανίας στρατολογώντας εποχιακούς αλλά και μόνιμους εργάτες.
Αυτή η τακτική είναι μέρος του επαρχιακού προγράμματος και η συγκεκριμένη μονάδα προσλήψεων θα έρθει σε επαφή με τις κοινότητες των Ελλήνων, Ιταλών, Ισπανών και Πορτογάλων, αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.
Η Μανιτόμπα ζητάει άτομα ηλικίας 21-45 ετών ειδικευμένα στη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις, τις υπηρεσίες, το εμπόριο και άλλες ειδικότητες και πρόκειται να στρατολογήσει 250.000 εργαζόμενους μέχρι το 2020.
Στην Ελλάδα η αποστολή στρατολόγησης νέων εργατών/ μεταναστών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 8-12 Ιουνίου, όπου η ομάδα εργασιακής στρατολόγησης της Μανιτόμπα, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους για άδεια εργασίας στον Καναδά.
Για περισσότερες πληροφορίες http://www.canadainternational.gc.ca/greece-grece/events-evenements/index.aspx#Manitoba
Πληροφοριακά, η Μανιτόμπα είναι μια επαρχία του κεντρικού Καναδά με έκταση περίπου 5 φορές η Ελλάδα και με πληθυσμό 1,2 εκ. κατοίκους. Πρωτεύουσα είναι η Γουίνιπεγκ, η οποία και συγκεντρώνει τον μισό πληθυσμό της επαρχίας.