10 Ιουνίου 2013

Τα κακάρωσε ο τελευταίος Σοβιετικός Στρατάρχης και έμειναν ορφανοί οι θαυμαστές του Στάλιν

Πέθανε στη Μόσχα, σε ηλικία 91 ετών ο Βίκτορ Κουλίκοφ, στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης (1977) και διοικητής των ενόπλων δυνάμεων των χωρών του Συμφώνου της Βαρσοβίας (1977-89).

Ήταν ο τελευταίος στρατιωτικός της ΕΣΣΔ που...
έφθασε ως τον βαθμό του στρατάρχη και που έμεινε στην Ιστορία ως ο σοβιετικός στρατιωτικός που συνέβαλε στην αιματηρή καταστολή της «Άνοιξης της Πράγας» στην Τσεχοσλοβακία και του συνδικάτου «Αλληλεγγύη» στην Πολωνία.

Το 1990, μετά την έκπτωσή του από όλα τα αξιώματα, ο στρατάρχης Κουλίκοφ εκφώνησε έναν λόγο στη διάρκεια παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, απειλώντας ότι ο Κόκκινος Στρατός δε θα δεχτεί την… παλινόρθωση του καπιταλισμού: «Εμείς δεν είμαστε εικονίσματα! Δεν απαιτούμε να προσεύχονται σε μας! Αλλά σίγουρα δεν μας αξίζουν οι προσβολές και δεν θα τις ανεχθούμε ! Ας το γνωρίζουν αυτό όσοι προβαίνουν σε πολιτικές μεγαλοστομίες». Όμως, οι τότε ηγέτες της χώρας δε φάνηκε να τον παίρνουν και πολύ στα σοβαρά και τον… παλινόρθωσαν (τον καπιταλισμό), χωρίς ο… μέγας και πολύς στρατάρχης να βρει το κουράγιο να προβεί στα δέοντα. Ούτε καν να αυτοκτονήσει, σε ένδειξη πίστης στον κομμουνισμό που λάτρεψε.

Τα εδώ… φανταράκια του, οι τελευταίοι σ’ ολόκληρο τον κόσμο πιστοί στην κομμουνιστική πανούκλα, επιζούν μεν, αλλά είναι στα… τελευταία τους, δε. Στις επόμενες εκλογές επέρχεται ο βέβαιος πολιτικός τους θάνατος!

http://ethnikismos.net