20 Ιουνίου 2013

Νίκη Σαμαρά! Επίσημα νεκρή η ΕΡΤ... τα υπόλοιπα θα τα βρούν απόψε ΒΙΝΤΕΟ

Κανενας πολιτικός αρχηγός δεν μίλησε για ΕΡΤ που θεωρείται και επισήμως νεκρή...Τόσο ο Μπενυ όσο και ο Κουβέλης μίλησαν γενικά για "δημόσια ραδιοτηλεόραση"

Νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, με κύριο αντικείμενο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ΕΡΤ -η τρίτη μέσα στην ίδια εβδομάδα- θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το ολιγόωρο ταξίδι του στην Βιέννη για να παραστεί στην έκτακτη Σ'υνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πριν από τη νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

«Υπήρξε μία σύνθετη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μετά την ολοκλήρωση της - διάρκειας 3,5 ωρών - συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Επιδιώκουμε να υπάρξει συμφωνία που να διασφαλίζει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την δημόσια ραδιοτηλεόραση και, ταυτόχρονα, να δίνει νέα ώθηση στην κυβέρνηση με επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Ο ελληνικός λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία δεν θέλει εκλογές, θέλει όμως μια κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας», είπε.

«Διεξήχθη μια πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί και θα τελειώσει σε κάθε περίπτωση αύριο Πέμπτη» πρόσθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

«Θα παρουσιάσω λεπτομερέστερα την φάση στην οποία βρισκόμαστε σε αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου ώστε να επανέλθω στην σύσκεψη των 8.30 έχοντας ακούσει και τη θέση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα και στα τρία κανάλια της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, θέτοντας θέμα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «πρέπει να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο και των τριών κομμάτων».

Στις δηλώσεις του από τα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι δεν ήταν μόνο αυτό το αντικείμενο της σύσκεψης που κράτησε τρεισίμισι ώρες ήταν όπως είπε μια «διαδικασία επίπονη».

Σημείωσε ότι τέθηκαν τα ζητήματα συνεργασίας της κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την αποτελούν, επισημαίνοντας ότι «πρέπει αυτή η κυβέρνηση να εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινή θέση και των τριών κομμάτων».

«Προέχει το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει προς την έξοδο από την κρίση. Η θέλησή μας είναι παρούσα να βγούμε στο δρόμο εκείνο που πράγματι μπορεί να οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα, στα οποία είχε περιέλθει η χώρα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Στη συνάντηση μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.