06 Ιουνίου 2013

Νέο επεισόδιο Ζήγρα κατά Άκη και η γαρδένια της Βίκυς

Με μια γαρδένια στα χέρια, εκτός από το μπλε φάκελο που πάντα κρατά, κατέβηκε το πρωί από την αστυνομική κλούβα η Βίκυ Σταμάτη, η οποία μετά από μέρες προσήχθη σήμερα στο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όμως πρωταγωνιστής όμως αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ο Νίκος Ζήγρας.

«Όλα τα αγόραζε ο Ζήγρας, αλλά όλα κατέληγαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Για όνομα του Θεού» , είπε σε μια στιγμή έκρηξης απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο Νίκος Ζήγρας. «Μου ζήτησαν (ο Ζήγρας) να κάνω την μεταβίβαση των διαμερισμάτων στην Δεινοκράτους. Η μεταβίβαση θα γινόταν προς την Blubell. Είχα καταλάβει ότι είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό».

Εισαγγελέας: Ποιος ήταν ο Ζήγρας για σας; Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με τον κ. Τσοχατζόπουλο;

Μούργελας: Τον Άκη τον γνώρισα το 1991. Ήταν μία κοινωνική σχέση. Δεν ήταν φιλική σχέση, δεν βγαίναμε έξω για να φάμε. Μέσα από το περιβάλλον του γνώρισα τον κ. Ζήγρα. Η εικόνα που είχα για τον Ζήγρα ήταν ότι ήταν ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Και αυτή τη πεποίθηση που είχα είχε μία βάση.

Εισαγγελέας: Είχατε καμία υποψία ότι πίσω του ήταν ο Άκης;

Μούργελας: Καμία υποψία. Το συμβόλαιο που έφτιαξα ήταν απολύτως διαφανές.

Εισαγγελέας: Είχατε ποτέ συζητήσει με τον κ. Τσοχατζόπουλο για τον κ. Ζήγρα; Μούργελας: Όχι

Εισαγγελέας: Σήμερα τι εκτιμάτε; Έχετε κάποια κρίση να διατυπώσετε; Η αγορά αυτή πιστεύετε έγινε για τον κ. Ζήγρα ή τον κ. Τσοχατζόπουλο;

Μούργελας: Δεν θέλω να απαντήσω.

«ΠΟΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ»

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πώς βάσει στοιχείων (αγορά συναλλάγματος, τραπεζικές διαβεβαιώσεις κλπ) το ακίνητο αγοράστηκε με έμβασμα 98 εκατομμυρίων δραχμών το 1998, σε λογαριασμό του, που είχε δώσει στον κ. Ζήγρα. Αυτά, σύμφωνα με το μάρτυρα, δραχμοποιήθηκαν και κατατέθηκαν σε δυο επιταγές στον πωλητή.

Η άποψη του μάρτυρα, έδωσε την ευκαιρία στην πλευρά Τσοχατζόπουλου να ρωτήσει εάν πήρε ποτέ στα χέρια του βαλίτσα με 80 εκατομμύρια δραχμές, που σύμφωνα με τον ισχυρισμό Ζήγρα, δόθηκαν για την αγορά του ακινήτου. «Όχι», απάντησε γελώντας ο μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται την Τρίτη.