13 Ιουνίου 2013

Γελαει ο κοσμος με Μπενυ!! "Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, αλλά δεν χρειάζονται τώρα".. Α, ξεχασα! Θελει και αλλο Πρωθυπουργό :)))

"Του κάναμε την τιμή να είναι πρωθυπουργός κι αυτό πρέπει να το σέβεται. Να είναι επικεφαλής σε μια πολυκομματική κυβέρνηση, όχι σε μια μονοκομματική κυβέρνηση της Ν.Δ" δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Σε νέα διάσταση βάζει το θέμα της κυβερνητικής κρίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή άφησε να εννοηθεί θέμα αλλαγής προσώπου στη θέση του Πρωθυπουργού. "Ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει την πρωταρχική ευθύνη να διατηρήσει την κυβερνητική συνοχή.

Εμείς του κάναμε την τιμή να τον αποδεχθούμε στη θέση του Πρωθυπουργού, αποδεχόμενοι μια ευρωπαϊκή προοπτική. Αλλά η ευρωπαϊκή προοπτική πρέπει να γίνεται δεκτή σε όλες της τις πτυχές. Ο πρωθυπουργός να είναι επικεφαλής σε μια πολυκομματική κυβέρνηση, όχι σε μια μονοκομματική κυβέρνηση της Ν.Δ που κάνει κουμάντο και γίνεται ανεκτή από τους άλλους. Έχουμε μια κανονική κυβέρνηση" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. Ερμηνεύοντας τα λόγια του δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι ολύ πιθανό στη σύσκεψη της Δευτέρας ο κ.Βενιζέλος να τραβήξει την κόντρα στα άκρα ζητώντας αλλαγή του Αντώνη Σαμαρά με άλλο πρόσωπο. Έτσι δεν αποκλείεται να είναι αυτό το κομβικό σημείο στο οποίο ο κ. Σαμαράς θα προσφύγει στη Βουλή για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και ο καθένας να αναλάβει θεσμικά και όχι στα λόγια τις ευθύνες του.