05 Ιουνίου 2013

Αποδόμησε μάρτυρας τον "άσσο" στο μανίκι του Άκη


Του Παναγιώτη Στάθη

Με έγγραφα - άγνωστα μέχρι τώρα- μέσα από τη δικογραφία ο εφοριακός Παναγιώτης Βλάχος αποδόμησε τον ισχυρισμό της πλευράς Τσοχατζόπουλου με βάσει άλλα άγνωστα έγγραφα της δικογραφίας σύμφωνα με τα οποία το ποσό των 21εκατομμυρίων δολαρίων που θεωρείται μίζα για τα ρωσικά ΤΟΡΜ1 επιστράφηκε κατά ένα μέρος στους Ρώσους κατασκευαστές, άρα δεν καταβλήθηκε μίζα.


Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε πως μεταξύ της ρωσικής ΑΝΤΕΥ - κατασκευάστριας των ΤΟΡΜ1 και της Drumilan – από την οποία διακινήθηκαν προς λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα 35 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα, υπήρχε σύμβαση και πως τα χρήματα αφενός ήταν νόμιμα και αφετέρου επιστράφηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος στη ρωσική ΑΝΤΕΥ:

"Επιστροφή χρημάτων γίνεται προς λογαριασμό της Drumilan στη Ρωσία κι όχι προς την ΑΝΤΕΥ. Δεν υπάρχει πουθενά ΑΝΤΕΥ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως σε λογαριασμούς του Ζήγρα έφτασαν 35 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα. Δεν υπάρχει δε ούτε ένα στοιχείο επιστροφής από το Ζήγρα ούτε ενός Ελβετικού φράγκου. Δεν υπάρχει επιστροφή" κατέθεσε ο κ. Βλάχος με βάσει έγγραφα της δικογραφίας.

Πυρ κατά Ζήγρα

Προηγουμένως ο Νίκος Ζήγρας και ο Αστέριος Οικονομίδης αντιδίκησαν έντονα στο δικαστήριο με φόντο το ρόλο του Άκη Τσοχατζόπουλου στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην οδό Κεφαλληνίας, που κατά το κατηγορητήριο έγινε με μαύρο χρήμα. Στο βήμα του μάρτυρα βρισκόταν ο κ. Βαγγέλης Κατσάνος, ο οποίος είχε επιχείρηση (νυχτερινό κέντρο) στο ισόγειο κτιρίου που φέρεται να είχε αγοράσει η εταιρεία Torkaso, πίσω από την οποία φέρεται να βρισκόταν ο κ. Τσοχατζοπουλος. Ο μάρτυρας είπε πως όταν η εταιρεία αυτή αγόρασε το ακίνητο δέχθηκε πιέσεις και πόλεμο για να φύγει από το κτίριο που στέγαζε την επιχείρηση του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ως μέσω πίεσης χρησιμοποιήθηκαν οι απανωτοί έλεγχοι από το -ΣΔΟΕ και το υγειονομικό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο μάρτυρας αρχικά εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Torkaso η λογίστρια του Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, και μετά ήρθε σε επαφή με τον αρχιτέκτονα Αστέριο Οικονομίδη, ο οποίος είχε αναλάβει την ανακαίνιση του κτιρίου, ενώ γενικός κουμανταδόρος ήταν ο Ν. Ζήγρας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα κουτσομπολιά στη γειτονιά έλεγαν από τότε ότι η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αγόραζε ακίνητα στη γειτονιά.

Η πλευρά Οικονομίδη πάντως άφησε αιχμές ακόμα και για πιθανή αυτονόμηση του κ. Ζήγρα γεγονός που εξόργισε τον κατηγορούμενο.

Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είπε ότι καθυστερούσε να φύγει ο επιχειρηματίας και μου εκμυστηρεύτηκε ότι στελέχη του ΣΔΟΕ πήγαιναν εκεί για να τον πιέσουν.

Πρόεδρος: Κύριε Ζήγρα εσείς τον πιέζατε;

Ζήγρας: Δεν είχα επαφή με τον μάρτυρα. Η Torkaso πήρε εντολή. Να αγοράσει το ακίνητο. Εγώ δεν είχα ενδιαφέρον για το ακίνητο.

Πρόεδρος: Εσείς για τίποτα δεν είχατε ενδιαφέρον, αλλά ήσασταν παντού μπροστά. Τώρα ποιος κρυβόταν ή κρύβεται από πίσω αυτό είναι προς διερεύνηση...

Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είπε τον πίεζε ή τον πίεζαν, δεν θυμάμαι, για να φύγει. Σαφώς αντιλαμβάνομαι ότι έχει μια πολιτική δύναμη. Είναι ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου. Αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται σε πολιτικά γραφεία κάνουν δουλειές για τους πολιτικούς αλλά και για τον εαυτό τους.

Ζήγρας: Αντικρούω όλα όσα είπε ο Οικονομίδης. Να μας πει συναντιόμαστε στο δρόμο η στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου; Εκεί ερχόταν και παρουσία Τσοχατζόπουλου γίνονταν οι συναντήσεις. Γιατί δεν λέτε ότι σας πλήρωνε εκείνος;

Οικονομικής: Ευτυχώς που ο Τσοχατζόπουλος κατέγραφε σε ημερολόγιο επισκέψεις. Δυο φορές είναι γραμμένο το όνομά μου. Δεν με πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος, με πλήρωνε ο Ζήγρας. Δεν έπαιρνα ούτε μαύρες σακούλες ούτε τίποτα. Όλες τις πιστοποιήσεις τις έναντι στο όνομα του Ζήγρα.


Πηγή:www.capital.gr