03 Ιουνίου 2013

Τρίτος νεκρός στην Πόλη – Χρησιμοποίησαν εκσκαφέα για να φτάσουν στο γραφείο του Ερντογάν [εικόνες&βίντεο]

Ενας διαδηλωτής φέρεται να έχει χάσει τη ζωή του στις αιματηρές διαδηλώσεις της Δευτέρας, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα του οποίου ο οδηγός έπεσε πάνω στους συγκεντρωμένους σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
Οπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Αϊβαλίτας, μέλος σοσιαλιστική οργάνωσης είναι νεκρός έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο, κατά πάσα πιθανότητα ταξί, όταν ο οδηγός του οχήματος έπεσε πάνω στους διαδηλωτές.

«Την ευθύνη φέρει η πολιτική εξουσία που επιχειρεί να εμποδίσει βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, τους οποίους αποκαλεί πλιατσικολόγους , ενώ κάνει εμφυλιοπολεμικές εκκλήσεις με δηλώσεις της μορφής 'κρατάμε με δυσκολία στα σπίτια του το 50%'», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «εάν συνεχιστεί η απάνθρωπη αυτή βία εναντίον των πολιτών οι οποίοι διαδηλώνουν ειρηνικά, ασκώντας τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, φοβόμαστε ότι θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις θανάτου, πράγμα για το οποίο την ευθύνη θα φέρει η κυβέρνηση».

Χρησιμοποίησαν μέχρι και εκσκαφέα για να βρεθούν μπροστά από το γραφείο του Ερνοτγάν

Εν τω μεταξύ οι χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν ένα ιδιαίτερο τρόπο οργάνωσης, καθώς, παρά το γεγονός ότι κατεβαίνουν εδώ και οκτώ ημέρες έχουν στη... δούλεψή τους μέχρι και έναν εκσκαφέα τον οποίο χρησιμοποιούν για να στήνουν όδοφράγματα και να μπλοκάρουν την πρόσβαση της αστυνομίας.

Ο εκσκαφέας έκανε την εμφάνισή του κατά τα χθεσινά επεισόδια στην περιοχή Μπεσίκτας, ενώ σύντομα βρέθηκε και στην πρώτη γραμμή των ταραχών όπου χρησιμοποιήθηκε ως μετακινούμενη ασπίδα για τους διαδηλωτές μαζί με άλλα υλικά όπως μεγάλα τραπέζια και μεταλλικά αντικείμενα.

Με τον εκσκαφέα ως «πολιορκητικό κριό» κατάφεραν να αναγκάσουν την αστυνομία σε υποχώρηση και να φθάσουν πολύ κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, έπειτα από μια ακόμη πολύ βίαιη επέμβαση οι δυνάμεις καταστολής κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Ανέπαφα το Ελληνικό και Αρμένικο σχολείο στην Κωνσταντινούπολη

Οπως μας πληροφορεί ο αναγνώστης του iefimerida, Γιώργος Ιατρίδης, οι φήμες που είχαν φθάσει στην Ελλάδα πως το ελληνικό και αρμένικο σχολείο δέχθηκαν επίθεση και έχουν υποστεί υλικές ζημιές είναι αναληθής.

Την Παρασκευή ο δρόμος μπροστά από το κτίριο έγινε πεδίο μάχης, ενώ τα δακρυγόνα έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική τόσο για τους διαδηλωτές όσο και για τους Ελληνες ή Αρμένιους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή , ωστόσο, η επέμβαση της αστυνομίας είχε στόχο τους διαμαρτυρόμενους και όχι το σχολείο.

Οι φωτογραφίες είναι από τον κ. Ιατρίδη, όπως δημοσιεύονται στο alexiptoto






 
iefimerida.gr