20 Ιουνίου 2013

Εμπλοκή στη συνάντηση των αρχηγών – Εκτάκτως οι υπουργοί στο Μαξίμου-Τις ΚΟ τους ομάδες συγκαλούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Δηλώσεις Κουβέλη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο της σύσκεψης των αρχηγών, αφού πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου!

Ήδη, η σύσκεψη των αρχηγών είχε διακοπεί λίγο μετά τις 22.00 με τους οι κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να βγαίνουν καν από την αίθουσα και να επικοινωνούν με τις ΚΟ των κόμματων τους ζητώντας τους να είναι σε ετοιμότητα και συγκεντρωμένες.

Οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποχώρησαν στις 22.20 από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις, κάτι που θα γίνει από το κομματικά γραφεία. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έφυγαν δίπλα-δίπλα αλλά κρατώντας αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει πριν την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν και πάλι φήμες για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Δημοκρατικής Αριστεράς από την κυβέρνηση.

Οι πιο ψύχραιμοι πάντως εκτιμούσαν ότι δεν βρισκόμαστε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, και ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει βγει οριστικά από την ατζέντα.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν διαρροές ότι διαπιστώθηκε διαφωνία στο θέμα της ΕΡΤ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου στενούς συνεργάτες του, και υπουργούς της κυβέρνησης για να συζητήσουν τις εξελίξεις.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει και ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Για “πλήρη διαφωνία” μιλούν συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του ΣτΕ θα βγει λίγο μετά τις 23.00.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κουβέλη έχουν ως εξής:

«Στη σύσκεψη δεν προέκυψε κοινός πολιτικός τόπος για τη ΕΡΤ. Επανέφερα την πρόταση της ΔΗΜΑΡ ότι η αναδιοργάνωση πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε κίνηση και με παρόντες όλους τους εργαζομένους σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και αφορά στην ουσία του ζητήματος. Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη επιλογή όπως και η αποκοπή των συχνοτήτων

Απαράδεκτο το γεγονός ότι παρά την απόφαση του ΣΤΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες δεν εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα το μαύρο να παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Το ζήτημα δεν είναι τυπικό, είναι ζήτημα δημοκρατικής ουσίας.

Δεν επήλθε συμφωνία, επέμενα για τους λόγους που είπα , θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση της ΔΗΜΑΡ.

Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει και δεν απομακρύνεται από τη μεταρρυθμιστική της πολιτική. Για αυτό και επιμείναμε

Η κυβέρνηση προχώρησε στη κατάθεση της ΠΝΠ παρά το ότι γνώριζε αντίθεση της ΔΗΜΑΡ ερήμην των 4 υπουργών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Αυτό μαρτυρά συγκεκριμένη πολιτική λειτουργία άρνηση της συλλειτουργία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν είναι δική μας ευθύνη ότι δεν βρέθηκε κοινός τόπος, η πρόταση μας αποτελούσε να βρεθεί κοινός τόπος».


Δήλωση Κουβέλη μετά τη σύσκεψη αρχηγών από allthewebnews