02 Ιουνίου 2013

Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο του Ερντογάν

Η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων για να τους εμποδίσει.

Χρήση δακρυγόνων έκανε για ακόμη μία φορά η τουρκική αστυνομία, για να διαλύσει μια ομάδα περίπου χιλίων διαδηλωτών στην Άγκυρα, όπου συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι κινητοποιήσεις ενός κινήματος αμφισβήτησης της ισλαμικής κυβέρνησης της χώρας, όπως μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ροής NTV.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου επενέβησαν όταν οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV.

Ανυποχώρητος ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλίες που έκανε την Κυριακή επέμεινε στην υλοποίηση του σχεδίου. Προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με το εμπορικό κέντρο που φημολογείται ότι θα κατασκευαστεί στην πλατεία, λέγοντας «μπορεί να κατασκευάσουμε ένα μουσείο».

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στο γεγονός ότι μερικοί πλιατσικολόγοι πηγαίνουν στην πλατεία και προκαλούν το λαό μας. Ο λαός όταν μας έδωσε την ψήφο του, το έκανε για να προστατεύσουμε την Ιστορία μας» είπε ο Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι «στην πλατεία θα κατασκευαστεί και τζαμί και δεν πρόκειται να ζητήσω γι αυτό την άδεια του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος ή μερικών πλιατσικολόγων».

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε σήμερα τον Τούρκο πρωθυπουργό για τη δήλωση που είχε κάνει προχτές ότι «αν εσείς συγκεντρώσετε 100 χιλιάδες πρόσωπα, εγώ μπορώ να συγκεντρώσω ένα εκατομμύριο». Ο Κιλιτσντάρογλου απάντησε «ο πρωθυπουργός να μη θεωρεί όλους τους διαμαρτυρόμενους πολέμιούς του. Δεν θέλουν μήπως ελευθερία οι δικοί του οπαδοί;»

Πηγή: newsbeast.gr