23 Ιουνίου 2013

Του γελοίου Ρουπακιώτη του φταίνε οι άλλοι: Κάποιοι διοχέτευαν ψευδείς ειδήσεις εναντίον υπουργών

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος κατήγγειλε εκστρατεία δυσφήμησης ορισμένων υπουργών, ενώ στηλίτευσε τη στάση της ΝΔ στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο κ. Ρουπακιώτης σχολίασε ότι η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δε λειτουργούσε ως τρικομματική, ενώ υπήρχαν αρκετές αλαζονικές συμπεριφορές.

Υποστήριξε ακόμη ότι διοχετεύοντας ψευδείς ειδήσεις από κάποια ΜΜΕ κατά υπουργών, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος, κάτι που δυσκόλευε ακόμη περισσότερο το έργο τους.

Από την άλλη πλευρά, εκτιμά ότι, σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση παρουσίασε κάποια θετικά σημάδια ως πολιτικό πείραμα, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη να αποκτήσει η Ελλάδα κουλτούρα συνεργασιών, ενώ ευχήθηκε στο δικομματικό σχήμα να πορευθεί με αποτελεσματικό τρόπο.

Ενδιαφέρον έχει και η άποψή του για το βασικό σημείο τριβής του με την κυβέρνηση, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για το οποίο παρατήρησε «παρά τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που διανύει η χώρα, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που σκέφτονται όπως σκέφτονταν παλιά και ενώ αρχικά απαίτησαν να προηγηθεί η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τελικά έκαναν πίσω» φωτογραφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία.

Αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστικός για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημειώνοντας «Δεν αρκεί να το επικαλούμαστε το Κράτος Δικαίου», ενώ πρόσθεσε πως θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζοντας «Οταν λοιπόν έρχεται σε μια νύχτα και λέει 'εγώ κλείνω την ΕΡΤ', λέει 'εγώ τι είμαι εδώ δηλαδή'; Είμαι ένα κόμμα που συμμετέχω. Δεν πρέπει να το συζητήσουμε; Δεν πρέπει να βρούμε τον κατάλληλο τρόπο;»