05 Ιουνίου 2013

Τι κατέθεσε ο Μιωνή στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έφθασε η κατάθεση του κ. Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος υποστηρίζει ότι τόσο η δική του εμπλοκή με την υπόθεση όσο και η εμπλοκή της κυρίας Μαρίας Παντελή και Μαργαρίτας Παπανδρέου αποτελεί «συνδυασμό διαφόρων παραγόντων κυρίως είναι συνδυασμός απίστευτης ασχετοσύνης και προχειροδουλειάς».

Ο εκπρόσωπος του hedge fund των 550 εκατομμυρίων δολαρίων υποστηρίζει ότι η δραστηριότητές του ήταν καθ όλα νόμιμες και πως τα διακινούμενα ποσά δεν πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα.
Πέραν αυτών, ο κ. Μιωνή υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει ούτε έχει επικοινωνήσει ποτέ με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ενώ το ίδιο αναφέρει και για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους συγγενείς του.

Τα μέλη της επιτροπής είχαν στείλει και ειδική ερώτηση για τις πιθανές σχέσεις με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και την οικογένεια Μπόμπολα και σε αυτή ο κ. Μιωνή απάντησε «τον κ. Βενιζέλο δεν τον γνωρίζω, τον κ. Μπόμπολα, ποιόν κ. Μπόμπολα; Λοιπόν, εγώ γνωρίζω τον Φώτη Μπομπολα δεν γνωρίζω τον πατέρα του το Γιώργο Μπομπολα. Και τον γνωρίζω επειδή ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pegasos Interactive που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ήταν επενδυτής στο αμοιβαίο κεφάλαιο που προανέφερα το CMA Technology που επένδυσε στα venture capital fundsστο Ισραήλ οπότε, ναι, γνωρίζω τον Φώτη Μπόμπολα».

Αναφορικά με την σχέση του με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου, τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξηγεί ότι δεν εμπλέκεται στην διαχείριση του προσωπικού του τραπεζικού λογαριασμού αλλά «στην διαχείριση του εταιρικού ως πληρεξούσιος» ενώ προσθέτει ότι τον συνδέει φιλία από τα φοιτητικά χρόνια.