29 Ιουνίου 2013

«Προτάσεις» Τσίπρα για μια νέα διακυβέρνηση... από το μαρξιστικό υπερπέραν

Για να βρίσκει έδαφος να λέει τέτοιες ανοησίες, οι οποίες πέραν του ότι είναι ανεφάρμοστες πρακτικά, ενίοτε είναι και αστείες αλλά και επικίνδυνες, καταδεικνύεται η παντελής έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος.

Στοιχειώδεις κανόνες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, του συστήματος παραγωγής και διάθεσης αγαθών, αλλά και βασικοί κανόνες της δημοκρατίας, όπως έχουν προκύψει απο τον 13ο αιώνα κι έπειτα απο την χανσεατική ένωση και τη Γαλλική επανάσταση, είναι μάλλον παντελώς άγνωστα για αρκετούς Έλληνες.

Παρά δε την πλήρη αποτυχία του κουμουνισμού παγκοσμίως ως εναλλακτική πρόταση, εξακολουθούν οι τσαρλατάνοι της Κουμουνδούρου να μιλάνε για αυτοδιάθεση και τοπική αυτονομία γνωρίζοντας πως το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανάλογης κοινωνίας, είναι ο αυτόνομος παράδεισος της βόρειας κορέας.

Απο τις προχθεσινές "προτάσεις" του Αλέξη Τσίπρα για μια διαφορετική διακυβέρνηση (μη γελάτε)

Κατάργηση του Καλλικράτη.

Καθιέρωση δυνατότητας τοπικών δημοψηφισμάτων και τη θεσμοθέτηση λαϊκών συνελεύσεων για κρίσιμα τοπικά ζητήματα με δεσμευτικό για τις αρχές χαρακτήρα.
Καθιέρωση της ανακλητότητας για όλους τους αιρετούς, κατόπιν αιτήματος του οικείου εκλογικού σώματος.

Μετάφραση:

Καθιέρωση νόμιμων δοβλετιών και θεσμοθέτηση λαϊκών τοπικών δικαστηρίων με δεσμευτικό για τις αρχές χαρακτήρα.
Καθιέρωση του λιντσαρίσματος για όλους τους ανεπιθύμητους, κατόπιν αιτήματος των επαναστατικών σεχτών.

Εκτος προυπολογισμού δαπανες για υγεια, παιδεια, κατοικία...

"Ορίζεται ότι οι κρατικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, κατοικία εξαιρούνται από τον υπολογισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Και το κράτος παρέχει δωρεάν υπηρεσίες παιδείας, υγείας και περίθαλψης σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της χώρας."

Μετάφραση:

Ορίζεται ότι οι κρατικές δαπάνες για υγεία, παιδεία, κατοικία, εξαιρούνται απο την πραγματικότητα και εντάσsονται σε ένα μεταφυσικό πλάνο με άξονα την άντληση πόρων απο το διαδραστικό μαρξιστικό υπερπέραν. Την σχετική τεχνογνωσία εγγυάται ο διακεκριμένος φακίρης των οικονομικών αστρολογικών προβλέψεων γέροντας Βαρουφάκιος.

Ρε σύντροφοι..Γελάει ο κόσμος που ξέρει πέντε γράμματα. Τόσο απλά.

Παρατηρητήριο Δηλώσεων Τσίπρα - Κανέλλη και λοιπών παρανοικών