20 Ιουνίου 2013

Αυτό είναι το σχέδιο του Σαμαρά για τον ανασχηματισμό

Τι θα προτείνει σήμερα στους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός-Τι θα γίνει με Μανιτάκη – Ρουπακιώτη

Συνεχίζονται και σήμερα οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις των κυβερνητικών εταίρων τόσο για το θέμα της ΕΡΤ – για το οποίο απομένουν λεπτομέρειες για τη σύσταση του νέου φορέα – όσο και για την λειτουργία της κυβέρνησης. Το θέμα φυσικά της λειτουργίας της κυβέρνησης αφορά κυρίως στον ανασχηματισμός.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να προσέλθει στη σύσκεψη με νέα πρόταση που θα αφορά στην λειτουργία της κυβέρνησης και την στελέχωση. Με πρόταση του πρωθυπουργού θα προταθούν για αντιπρόεδροι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται να διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο στελέχωσης της κυβέρνησης, χωρίς εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, με ειδική συμφωνία για τον υπουργό οικονομικών.

Με το παραπάνω δεδομένο ο κ. Σαμαράς που οι πληροφορίες τον θέλουν να προχωρά σε ριζικό ανασχηματισμό, μετά το συνέδριο του κόμματος, δεν θα χρειαστεί να ασκήσει βέτο σε πρόσωπο που υπάρχουν ήδη στην κυβέρνηση και ενδεχομένως δεν θα ήθελε να «επιβληθούν» από τους εταίρους και στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Π.χ. Ρουπακιώτης και Μανιτάκης. Μόνο πολιτικά πρόσωπα θα συμμετάσχουν όπως αναφέρουν πηγές στην επόμενη κυβέρνηση. Αυτό όμως που θα τεθεί επίσης στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών σήμερα είναι και η ανάγκη να μην «χρωματιστούν» τα υπουργεία. Υπάρχει σχεδιασμός, οι σημερινοί υπουργοί και υφυπουργοί – προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να παραδώσουν το χαρτοφυλάκιό τους σε πρόσωπα που θα προέρχονται από το ίδιο κόμμα.
Τέλος, παραμένει και το ζήτημα της τοποθέτησης του Γραμματέα συντονισμού, ο οποίος θα αναλάβει κυρίως τεχνικά ζητήματα για την καλύτερη ενημέρωση των κυβερνητικών εταίρων.

parapolitika.gr