13 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ εκπέμπει και πάλι! Και παίζει σήριαλ με ζόμπι!

Και μέσα στο κλίμα διαμαρτυρίας και συγκίνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ξαφνικά από χθες το απόγευμα άρχισε να παίζει το ξεχασμένο σήριαλ “Τα Ζόμπι”.

Το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε χθες ήταν αφιερωμένο στο Πασοκικό ζόμπι ονόματι... Νίκος Μεγγρέλης.

Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, ο Νίκος Μεγγρέλης μεσουράνησε, ως δήθεν δημοσιογράφος, τα χρόνια του απατεώνα Σημίτη, καθώς ήταν ένας από τους εκατοντάδες σφουγγοκωλάριους και υμνητές των μεγάλων μορφών του εκσυγχρονισμού, όπως ο Άκης, ο Τσουκάτος, ο Μαντέλης κ.α.

Για την προσήλωση αυτή “τιμήθηκε” δεόντως από το επίσημο κράτος Πασοκιστάν, τόσο με θέση στα ψηφοδέλτια και ευρωψηφοδέλτια του κόμματος, όσο και με υψηλόμισθες θέσεις στην πολύπαθη ΕΡΤ.

Με λίγα λόγια παιδί του συστήματος από τα λίγα ο Νικολάκης. Μυρίζει Πασοκική σκατίλα από μακριά.

Και να σου που χθες ο Νικολάκης ενεφανίσθη προσκεκλημένος στην ΕΡΤ για να μιλήσει κι αυτός για την απέχθειά του στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Και δικαίως, αφού από την εποχή Σημίτη και μετά ο Νικολάκης ήταν πάντα σε κάποια παχυλώς αμοιβόμενη θέση. Η τελευταία εξ αυτών, Διευθυντής της ERT World όπου τοποθετήθηκε “αξιοκρατικά” το 2011.

Τη θέση κατείχε μέχρι και πριν από 6 μήνες. (Μια ιδέα περί της διαχείρισης των χρημάτων του Ελληνικού λαού από τον Νικολάκη, εν μέσω μνημονίου, μπορείτε να πάρετε εδώ)

Με λίγα λόγια, αν ο Νικολάκης εμφανίσει ποτέ το τί πόσα φράγκα έχει μασήσει από το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία 15 χρόνια, ενδεχομένως φτάνουν για να σωθεί, όχι μόνο η ΕΡΤ, αλλά και το BBC μαζί.

Καλός λοιπόν ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ ενάντια στο κλείσιμό της, αλλά καλό θα ήταν να προσέχουν και λίγο ποιά σήριαλ παίζουν.

Ιδίως όταν πρόκειται για σήριαλ με Ζόμπι.

http://amantomatimou.wordpress.com