Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση για το θέμα της ΕΡΤ, με το Μέγαρο Μαξίμου να αποτιμά τις εξελίξεις από το σοκ που προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για “λουκέτο” στην κρατική τηλεόραση, και όσα ακολούθησαν, με την αντιπολίτευση να επιχειρεί να μετατρέψει το Ραδιομέγαρο σε…
νέο Πολυτεχνείο, και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να παίρνουν ηχηρές αποστάσεις, χωρίς να αποκλείουν και τα ακραία ενδεχόμενα, όπως την κατάρρευση της τρικομματικής συνεργασίας, και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Εντός των επόμενων ωρών θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα μορφή, δομή και λειτουργία που θα έχει η ΕΡΤ, προκειμένου να δοθεί απάντηση και σε όσους κατηγορούν από χθες το Μέγαρο Μαξίμου για βιαστικές κινήσεις και για απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος οργανισμός θα απασχολεί περίπου 1.000 άτομα, τα οποία θα προσληφθούν μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ. Οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι που θα μείνουν εκτός ΕΡΤ προβλέπεται να απορροφηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου, όπως τα νοσοκομεία, τα ΚΕΠ ή όπου άλλου υπάρχει ανάγκη.
Η νέα ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν, ενώ όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, το διάστημα που δεν θα εκπέμπει η κρατική τηλεόραση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο για την ίδρυση της νέας ΕΡΤ έχει ήδη συνταχθεί από τον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γιάννη Καρακώστα και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες. Μάλιστα θα συγκροτηθεί κι ένα εποπτικό συμβούλιο που θα αναλάβει τον έλεγχο της δημόσιας τηλεόρασης.
Τέλος, με τη σύσταση του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, θα προκηρυχθεί και η πρόσληψη διεθνούς συμβούλου, ο οποίος θα πρέπει να ετοιμάσει το οργανόγραμμα και το πλάνο λειτουργίας της ΕΡΤ, ώστε να βγει και πάλι στον αέρα τον Σεπτέμβριο.
ysterografa.gr και star.gr