20 Ιουνίου 2013

Non paper ΣΥΡΙΖΑ: Σύντροφοι, κερδιζουμε από την ΕΡΤ... αλλα δεν κανουμε προταση μομφης γιατι δεν ειναι ωρα για μαλακι@ς

Κερδισμένη θεωρεί ότι έχει βγει η Κουμουνδούρου από το θέμα της ΕΡΤ, όπςω προκύπτει από πολιτική ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που περιλαμβάνεται σε non paper.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός έχουν υποστεί πολυεπίπεδη ήττα από τις εξελίξεις με επίκεντρο την ΕΡΤ, ενώ τονίζει ότι «το λεγόμενο success story του Αντώνη Σαμαρά ξεφούσκωσε».

Κάνοντας λόγο για στρατηγική αυταρχισμού, πόλωσης και επίδειξης πυγμής τόσο απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους κυβερνητικούς εταίρους, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν δίστασε να διατάξει "να πέσει μαύρο" στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, στέλνοντας παράλληλα στην ανεργία πάνω από δυόμισι χιλιάδες εργαζόμενους, διότι το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι φαίνεται ότι δεν του είναι αρκετό. Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος επιχείρησε έναν πολιτικό εκβιασμό, αξιώνοντας είτε την πλήρη υποταγή της κοινωνίας και των κυβερνητικών του εταίρων, είτε άμεση προσφυγή σε εκλογές».

Το non paper κάνει λόγο για μια κυβέρνηση πλήρως αποδυναμωμένη και για αναξιόπιστους κυβερνητικούς εταίρους και εκτιμά ότι η συγκυβέρνηση δεν θα αντέξει τέτοιας οξύτητας σύγκρουση με την κοινωνία.

«Από καιρό είχαμε επισημάνει αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή, πχ επισημάναμε το απαράδεκτο των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, στηλιτεύσαμε την υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού ελέγχου με τον συνεχώς απόντα κ. Σαμαρά, αντιταχτήκαμε στο κυνήγι δημοσιογράφων και την επιστράτευση εργαζόμενων κλπ. Ωστόσο, η περίπτωση της ΕΡΤ ανέδειξε με σαφήνεια και σε ολόκληρη την κοινωνία την έκταση του προβλήματος και τον αντιδημοκρατικό κυνισμό του κ. Σαμαρά» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, εκτιμώντας ότι η ΕΡΤ θα είναι μόνο η αρχή και πως «η αντιδημοκρατική εκτροπή αναμένεται να βαθύνει».