16 Ιουλίου 2013

Τι συμβαίνει στον ΟΠΑΠ;

Φροντισαν τον Κοκκαλη και τωρα τρεχουν...

O Τσέχος βασικός μέτοχος της νικήτριας κοινοπραξίας Emma Delta αφήνει να εννοηθεί ότι εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της αποχώρησής του.


Σε ναυάγιο φαίνεται να οδηγείται η υπόθεση της πώλησης του ΟΠΑΠ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσέχος βασικός μέτοχος της νικήτριας κοινοπραξίας Emma Delta, Γίρι Σμεκ, παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες τοποθετήσεις του, σε ανθρώπους του περιβάλλοντος του δηλώνει ότι είναι απογοητευμένος από τις εξελίξεις αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης του Οργανισμού και αφήνει να εννοηθεί ότι εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της αποχώρησής του.

Το γεγονός, εννοείται ότι προκαλεί την μήνιν της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο, σε αυτή τη φάση, το τελευταίο που θα ήθελε, θα ήταν να του προκύψει ένα δεύτερο ναυάγιο τύπου ΔΕΠΑ μπροστά του. Γι αυτό και θα πιέσει όπου και όπως μπορεί για να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση άμεσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ θα δώσει μια νέα, μικρή, παράταση στους Τσέχους και στον Έλληνα συνεταίρο τους, τον όμιλο Μελισσανίδη, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Η άλλη πλευρά, ωστόσο, θεωρεί πως έχει κάνει ό,τι έπρεπε, απλώς βλέπει τώρα ότι αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει εύκολα και κυρίως, γρήγορα.