16 Ιουλίου 2013

Η Ντόρα… βγάζει στη σέντρα τον Στουρνάρα

Από την προηγούμενη εβδομάδα και την παρουσία της στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε παρουσιάσει τα πρώτα δείγματα γραφής ότι… απασφαλίζει. Εστιάζοντας στα λάθη της τρόικας και μια φορολογική πολιτική που η ίδια θεωρεί αδιέξοδη, όσο κι αν αισθάνεται υποχρεωμένη να τη στηρίξη με την ψήφο ανοχής της, από τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών για την Ελλάδα, λόγω του Μνημονίου.

Σήμερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον διευθυντή του σταθμού Άρη Πορτοσάλτε, πηγαίνοντας… πιο μακριά τις επικρίσεις της, με τις ενστάσεις να αγγίζουν πλέον ευθέως τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

“Τον πολίτη τον χρειάζεσαι σύμμαχο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Να μπορέσει ο νοικοκυραίος να προγραμματίσει τη ζωή του.

- Η πολιτική των αυξημένων φορολογικών συντελεστών είναι λανθασμένη. Δεν θα μπορέσουμε να εισπράξουμε τα έσοδα. Κίνδυνος δημοσιονομικού κενού.

- Εισπράξαμε μειωμένα έσοδα σε σχέση με προηγούμενο χρόνο, μετά την αύξηση του φόρου στα καύσιμα. Είχα προειδοποιήσει γι’ αυτό.

- Δεν γίνεται μέσα σε 3 μήνες να αθροιστούν 9 φόροι στην τσέπη ενός φορολογουμένου.

- Δε συμφωνώ με επιλογή Παπουτσή..Η κοινωνία δεν δικαιολογεί κομματικές επιλογές..περιμένει να διαλέξουμε τους καλύτερους, νέους ανθρώπους”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη, με τη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

ysterografa.gr