Ένα ακόμη σημείωμα κοινοποιεί ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που καταθέτει τη δική του άποψη, για άλλη μια φορά, μετά την καταδικαστική εις βάρος του απόφαση για υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου.
Το νέο σημείωμα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου:
«Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μου, παρουσίασα την ίδια την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία στη σελ. 2235 παραδέχεται ότι ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε χρήματα πολύ πριν ορκιστώ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι, το 1998, όταν δηλαδή εγώ ήμουν Βουλευτής και ουδεμία σχέση είχα με το Δήμο, υπεξαίρεσε 145.169,70 ευρώ.
Αυτοακυρώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου την πρώτη ημέρα της εμφάνισής της, αφού η καταδίκη μου –πέραν από το ότι ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο κατετέθη εναντίον μου- ως απαραίτητη προϋπόθεση είχε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν υπεξαιρούσε πριν εκλεγώ Δήμαρχος, πριν δηλαδή το 1999», επισημαίνει στο σημείωμά του ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Και συνεχίζει: «Σήμερα, θα φέρω στη δημοσιότητα άλλο ένα συγκεκριμένο και εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για το έτος 1998, πριν δηλαδή εκλεγώ Δήμαρχος:
Ο έλεγχος της Οικονομικής Επιθεωρήτριας κ.Αν.Τσεμπερά στο έτος 1998, βρήκε δύο πλαστά παραστατικά. Ένα τον Φεβρουάριο του 1998, ύψους 39.662.269 δρχ και ένα τον Ιούλιο του 1998, ύψους 19.051.597 δρχ.
Δίνω σήμερα στη δημοσιότητα το χειρόγραφο πόρισμα της Οικονομικής Επιθεωρήτριας, το οποίο για το πρώτο πλαστό διαπιστώνει: «Συνεπώς, εκδόθηκε και το έτος 1997. Αλλά χρησιμοποιήθηκε, αφού διορθώθηκε με σφραγίδα η ημερομηνία και το έτος 1998, προκειμένου να αναληφθεί εκ νέου από το Ταμείο του Δήμου ισόποσο του κατασκευασμένου πλέον διπλοτύπου ποσό».
Και για το δεύτερο πλαστό διαπιστώνει: «Συνεπώς, είναι ανύπαρκτο και χρησιμοποιήθηκε ως μέσον για την εκταμίευση ποσού από το Ταμείο του Δήμου ισόποσου της αξίας του κατασκευασμένου διπλοτύπου. Άρα, το ποσό που εκταμιεύθηκε από το Ταμείο του Δήμου με μη νόμιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας κατασκευασμένα διπλότυπα είσπραξης της ΔΟΥ Γενικών Εσόδων έτους 1998 για νομιμοφάνεια, ανέρχεται συνολικά στα 58.713.866 δρχ». (σχετ. ΕΜΠ 651_26.6.2009)
Αμφιβάλει κάποιος, μετά τα παραπάνω για την ύπαρξη υπεξαιρέσεων και πλαστογραφήσεων πριν οι Θεσσαλονικείς με εκλέξουν Δήμαρχός τους;», τονίζει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
«Συγχρόνως, να υπογραμμίσω ότι στην απόφαση του Δικαστηρίου περιλαμβάνεται η ένορκη κατάθεση της κ.Τσεμπερά, η οποία στη σελ. 628 λέει: «Όσον αφορά τα δύο πλαστά παραστατικά του έτους 1998, αυτά δεν αφορούν τη δημαρχία του Παπαγεωργόπουλου».
Εγώ τι άλλο να προσθέσω;
Επίσης, να πληροφορήσω τους πάντες ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χασδάι Καπόν ενόρκως κατέθεσε στο Δικαστήριο (σελ.554 της απόφασης): «Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, έχω ακούσει για κάποια κρούσματα υπεξαίρεσης πριν την εποχή Παπαγεωργόπουλου και μη απόδοση ΦΜΥ. Έχω ακούσει για παράδειγμα ότι κατά την έρευνά της η Τσεμπερά βρήκε ένα παραστατικό του 1997 που ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ σε 1998 και δόθηκε από τον Σαξώνη, για να κλείσει η προηγούμενη χρήση. Το συγκεκριμένο μόνο στη χρήση του 1998 μπορούσε να χρησιμοποιηθεί», επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
«Αλλά και ο ίδιος ο υπάλληλος του Δήμου στην απολογία του και στη σελ. 1477 καταθέτει για τα πλαστά του 1998: «Αυτά δεν έγιναν επί δημαρχίας Παπαγεωργόπουλου βέβαια».
Αποδεδειγμένα λοιπόν υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες υπήρχαν πολύ πριν ορκισθώ Δήμαρχος.
Οι οποίες υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες επί των ημερών μου αποκαλύφθηκαν, απολύθηκε σε χρόνο ρεκόρ ο επίορκος υπάλληλος, δεσμεύθηκε σε 48 ώρες όλη η περιουσία του, μηνύθηκε από εμένα τον ίδιο μέσα σε 9 ημέρες και εν πάση περιπτώσει έγιναν ταχύτατα από πλευράς Δήμου όλα όσα προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία.
Λάθος λοιπόν η απόφαση του Δικαστηρίου.
Άδικα σπιλώθηκε το όνομά μου.
Άδικα βρίσκομαι ακόμη στη φυλακή.
146 ημέρες σήμερα…», καταλήγει ο κ. Παπαγεωργόπουλος.