11 Ιουλίου 2013

Με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταργήθηκε η προκλητική διάταξη για αποσπασμενους σε υπουργικα γραφεια

Με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταργήθηκε η προκλητική διάταξη που αντιμετώπιζε σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις προνομιακά δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε υπουργικά γραφεία καθώς τους έδινε περισσότερα μόρια για την κινητικότητα, την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί τους βλέπουν την πόρτα της εξόδου.


Ωστόσο αναμένονται και άλλες αλλαγές στο νομοσχέδιο ώστε να μειωθούν οι αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και να μην υπάρξουν εκπλήξεις κατά την ονομαστική ψηφοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο σε μικρούς νησιωτικούς δήμους, οι δημοτικοί αστυνομικοί να παραμείνουν στις θέσεις τους αλλά με διαφορετικό αντικείμενο το οποίο θα έχει να κάνει με την ενίσχυση του προσωπικού των ΟΤΑ, όπως για παράδειγμα οι έλεγχοι σε τραπεζοκαθίσματα.

Ταυτόχρονα ο Δημήτρης Κρεμαστινός πρότεινε την αξιοποίηση των σχολικών φυλάκων για τη φύλαξη των δημόσιων νοσοκομείων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο υπό την προϋπόθεση ότι το υπουργείο Υγείας θα καταθέσει εγκαίρως σχετικό αίτημα.

Πάντως το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ψήφισε ομόφωνα να μπει "λουκέτο" στις υπηρεσίες του Δήμου - πλην των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας - τις ημέρες που θα συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο. Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στους Δήμους.

Σήμερα επί τρεις ώρες οι δημοτικοί αστυνομικοί με τις μηχανές τους έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Έφτασαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Ιπποκράτους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατέληξαν στην πλατεία Κοτζιά όπου συνεδρίαζε στο δημαρχείο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Πορείες πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι τους ΟΤΑ, καθηγητές και εργαζόμενοι στα Αμυντικά Συστήματα με τη συμπαράσταση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.