11 Ιουλίου 2013

Στουρναρα σοβαρεψου και αποφασισε!! «Το μέτρο των αποδείξεων ΔΕΝ καταργείται τελικά!»

Με τα νεύρα των φορολογουμένων φαίνεται πως παίζει η κυβέρνηση…. Πριν καλά καλά προλάβουμε να χωνέψουμε πως καταργείται το μέτρο των αποδείξεων και πως δεν θα χρειάζεται στο μέλλον να γεμίζουμε τσαντάκια με χαρτάκια πανικόβλητοι, μια δήλωση του υπουργού οικονομικών τα ανατρέπει πάλι όλα!

giannis.jpg
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας πριν από λίγο στη συνεδρίαση των Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται για πρώτη μέρα το πολυνομοσχέδιο το οποίο περιέχει προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις της χώρας μας, ο κ.Γ.Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως το μέτρο των αποδείξεων ΔΕΝ καταργείται! Με λίγα λόγια…. μαζέψτε αποδείξεις γιατί αλλιώς χαθήκατε!
«Δεν καταργούμε το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και το Σεπτέμβριο θα έρθει μαζί με μέτρο που προβλέπει και κίνητρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός οικονομικών, προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι στους Έλληνες φορολογούμενους που τα έχουν χάσει από τον καύσωνα και  τους πολλούς φόρους!!!!!
Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε πως η αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που πραγματοποιείται μέσω του πολυνομοσχεδίου δεν είναι οριστική και πως τον Σεπτέμβριο πρόκειται να συμπληρωθεί με νέες διατάξεις, ώστε να γνωρίζουν οι υποψήφιοι επενδυτές, σε τι εκπτώσεις μπορούν να προσβλέπουν.
Ο κ.Στουρνάρας διαβεβαίωσε επίσης πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, επαναλαμβάνοντας πως το συγκεκριμένο θέμα είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πως θα εξεταστεί το επόμενο 10ημερο!
Ο υπουργός οικονομικών διευκρίνισε επίσης πως δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό και πως αν υπάρξει θα αντιμετωπιστεί όπως τον Δεκέμβριο….  
Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται και γράφονται περί κουτσουρεμένης δόσης, ο κ.Στουρνάρας  είπε πως «6,8 δις είναι και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα χρηματοδότησης»
«Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα 10ετες αναπτυξιακό πρόγραμμα και να αποτελέσει έναν οδηγό τόσο για τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός οικονομικών