03 Ιουλίου 2013

Τετ-α-τετ Σαμαρά - Μέρκελ σημερα... για να του θεραπεύσει τη "λευχαιμία"!

Πάει Βερολίνο ο πρωθυπουργός και επιστρέφει το βράδυ... κατά τ' άλλα πάσχει από λευχαιμία όπως διαδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί σήμερα, Τετάρτη, για το Βερολίνο όπου θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής για την ανεργία των νέων που διοργανώνει η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας ημέρας ωστόσο αναμένεται να έχει έστω και μια σύντομη συζήτηση με την Γερμανίδα καγκελάριο για όλα όσα έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία τους συνάντηση.

Οι σημερινές επαφές Σαμαρά - Μerkel χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες, αφενός γιατί στην Αθήνα βρίσκεται η τρόικα για τον νέο γύρο διαβουλεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, αφετέρου γιατί έχει φουντώσει εκ νέου η συζήτηση περί νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, σύσσωμο το Βερολίνο απορρίπτει το ενδεχόμενο μιας νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τρεις μόλις μήνες πριν τη διεξαγωγή των κρίσιμων γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

"Δεν θα υπάρξει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το ελληνικό χρέος παραμένει βιώσιμο", δήλωσε νωρίτερα η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel.

Ταυτόχρονα, ερωτηθείσα για την καταβολή της επόμενης δόσης των 8,1 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, η Καγκελάριος τόνισε: Η Ελάδα μπορεί να μην λάβει στο σύνολό της τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, αλλά τμηματικά.

"Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει μια νέα αναδιάρθρωση στο χρέος της"

Είχε τονίσει - ακριβώς πριν από μια εβδομάδα - και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, που θα βρεθεί στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου.