Μισές δουλειές έκανε ένας δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, καθώς έπαιρνε προκαταβολές από πελάτες, κυρίως αλλοδαπούς προκειμένου να δρομολογήσει υποθέσεις τους, ωστόσο ποτέ δεν έκανε καμία νομική ενέργεια, αρνούμενος στη συνέχεια να επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν δώσει.
Με την υπόθεση του εν λόγω δικηγόρου ασχολήθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο επικύρωσε τρεις αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που αφορούσαν ποινές δίμηνης προσωρινής παύσης. Επίσης, ακύρωσε δύο άλλες δίμηνες πειθαρχικές αποφάσεις, όπως και την οριστική παύση που του είχε επιβληθεί.
Το ΣτΕ έκρινε ως μη νόμιμη την οριστική απόλυση καθώς η παραπομπή του δικηγόρου στο πειθαρχικό συμβούλιο δεν έγινε από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων αλλά του επιβλήθηκε αυτεπάγγελτα από το συμβούλιο.
Όνομα; "Φούφουτος"
Η δράση του δικηγόρου αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες που έκαναν θύματα του. Σε μία μάλιστα περίπτωση, αλλοδαπή είχε δώσει 410 ευρώ προκειμένου να της εκδώσει πράσινη κάρτα.
Ο δικηγόρος αφού εισέπραξε τα χρήματα, χάθηκε, με την γυναίκα να καταφέρνει μετά από πολλές προσπάθειες, να τον βρει. Ρωτώντας τον "πως ονομάζεται", πήρε την απάντηση "φούφουτος".
Άλλη περίπτωση αφορά αλλοδαπή, η οποία τον πλήρωσε 880 ευρώ για της βγάλει άδεια παραμονής στη χώρα και εργασίας, δίνοντας της μάλιστα βεβαίωση ότι "θα της τακτοποιούσε τα χαρτιά". Άλλη αλλοδαπή του είχε δώσει 440 ευρώ για έκδοση ταυτότητας ενώ για τακτοποίηση υποθέσεων τους είχε λάβει 235 και 440 ευρώ από άλλους δύο ανυποψίαστους πολίτες.