01 Ιουλίου 2013

Μανιτάκης: Να μην επιτρέψουμε τη διαθεσιμότητα - Σκοπούλη: Επρεπε να απαιτησουμε περισσοτερες θεσεις!

Αυτα τα νουμερα ηταν υπουργοι επι 1 χρονο!!

Ο Αντώνης Μανιτάκης και η Φωτεινή Σκοπούλη, εκτός κυβέρνησης πια, επέλεξαν να επιτεθούν μέσω επιστολών στην κυβέρνηση, την Τρόικα, αλλά και στη ΔΗΜΑΡ.


Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κάλεσε σε συστράτευση, προκειμένου να μην αναχθεί από την τρόικα η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων ως προαπαιτούμενη ενέργεια για τη δόση. Σύμφωνα με την επιστολή του προς την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζει «ταφόπλακα την κινητικότητα και τη μεταρρύθμιση συνολικά».

«Απέναντι στην τρόικα, ας καταστρώσουμε μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης. Ας συνεννοηθούμε μεταξύ μας και ας αποκρούσουμε με πειστικά επιχειρήματα, ενωμένοι και συντονισμένοι, καλά προετοιμασμένοι και με επιμονή, το αίτημα να αναχθεί η μετακίνηση 12.500 υπαλλήλων σε προαπαιτούμενη ενέργεια-διακινδυνεύοντας μεταξύ άλλων και απρόβλεπτες δικαστικές περιπέτειες. Αυτό κινδυνεύει να γίνει, πιστέψτε με, η ταφόπλακα της κινητικότητας και της Μεταρρύθμισης συνολικά» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Μανιτάκης, αφού αναφέρει πώς είχε σχεδιαστεί η κινητικότητα, επιτίθεται με σφοδρότητα στην τρόικα: «Κατέφθασε, λίγες μόνον ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της μετακίνησης των πρώτων εκατοντάδων δημοσίων υπαλλήλων, στις αρχές Ιουνίου, και απαίτησε εκβιαστικά και κυνικά την άμεση εντός ολίγων ημερών μετακίνηση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, δια μιας, εν μια νυκτί, χωρίς τα πορίσματα προηγούμενης αξιολόγησης και αποτίμησης προσόντων προσωπικού. Λες και επρόκειτο για μετακίνηση τόνων ντομάτας ή πατάτας» τονίζει.

Πυρά και από τη Σκοπούλη

Επίθεση και από την πρώην υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία με επιστολή που απέστειλε προς την Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, δεν εξαιρεί από τα πυρά της ούτε την Αγίου Κωνσταντίνου.

«Οι αντιστάσεις ήταν τεράστιες. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επικαλούνταν τις αντιδράσεις των "τάξεων" των ιατρών και των φαρμακοποιών. Αποτέλεσμα: Η αναβολή αντίληψης των αναγκαίων παρεμβάσεων απ' το υπουργείο. Βέβαια το κενό "κάλυψαν" με ισοπεδωτικό τρόπο, μέτρα που είχαν εισηγηθεί από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών. Μέτρα που αφορούσαν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη», επισημαίνει και καταγγέλλει ότι οι έρευνες που είχε ζητήσει για εξορθολογισμό των δαπανών σταμάτησαν μετά από συμφωνία των υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης!

«Αν η κυβερνητική ηγεσία, όντως ήθελε να διορθώσει τα πράγματα, θα εκτιμοσε δεόντως αυτές τις ενέργειες και δεν θα έκανε το παν εναντίον αυτής της προσπάθειας, χρησιμοποιώντας πολιτικό προσωπικό, συνδικαλιστικά όργανα και δημοσιογραφικούς οργανισμούς», αναφέρει.
Με την επιστολή της, η κ. Σκοπούλη αφήνει σοβαρές αιχμές και κατά της ίδιας της ΔΗΜΑΡ: «Θεωρώ ότι η ΔΗΜΑΡ όφειλε εξ αρχής να θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις στην τρικομματική κυβέρνηση και αυτές να τις επικοινωνήσει δυνατά προς τα έξω. Για παράδειγμα: Να μη δεχθεί μοιρασιές σε θέσεις με την αναλογία ποσοστών, αλλά να απαιτήσει τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση».