01 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Καψής: Και να θέλει ο υπουργός δεν θα μπορεί να παρέμβει στη νέα ΕΡΤ - Πόσο κοστίζει το λουκέτο

Επιμένει ο υφυπουργός αρμόδιας για τη δημόσια τηλεόραση Παντελής Καψής πως η νέα ΕΡΤ που θα δημιουργηθεί θα έχει την κατάλληλη θεσμική θωράκιση ώστε να είναι αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση από το κράτος ή τα κόμματα ενω επανελαβε την ανάγκη να εκπέμψει άμεσα η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση και να τηρηθεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μέσα από τις επίμονες ερωτήσεις του Γιώργου Παπαδάκη για το κατά πόσο η νέα δημόσια τηλεόραση θα δέχεται και πάλι πιέσεις από τα κόμματα εξουσίας, ο Παντελής Καψής επέμεινε κατηγορηματικά ότι θα είναι τέτοια η θεσμική θωράκισή της που δεν θα μπορεί ούτε καν ο υπουργός να παρέμβει.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμο και στηρίζεται στις εργασίες της επιτροπής Αλιβιζάτου με την προσθήκη μιας μεταβατικής διάταξης. Οσον αφορά το κόστος του λουκέτου στην ΕΡΤ και της μετάβασης στη νέα μορφή, διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ μικρότερο από τα 200 εκατομμύρια ευρώ που ακούγεται, όπως τουλάχιστον τον έχουν ενημερώσει και από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ.Καψής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επέμβασης των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.