09 Ιουλίου 2013

Όταν ο Κιμούλης φωτογραφιζόταν με Σαμαρά και Καραμανλή... πριν την Επανασταση... (ΦΩΤΟ)

Του Γιώργου Κατσίγιαννη

Τον Γιώργο Κιμούλη ομολογώ ότι δεν τον έχω δει ποτέ από κοντά για να μπορώ να εκφέρω γνώμη για το υποκριτικό του ταλέντο. Ενδεχομένως η μόρφωση και η παιδεία μου να μην είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της τέχνης που υπηρετεί. Γνωστός σε εμένα έγινε από τις διάσημες γυναίκες της ζωής του. Δηλαδή ως σύζυγος της Μαργαρίτας Ζορμπαλά και της Μαρία Δαμανάκη, ενώ τις περισσότερες φορές τον «ανακάλυπτα» από τον ντόρο που γινόταν σε κουτσομπολίστικά περιοδικά και σε πικάντικες εκπομπές της μεσημεριανής ζώνης.
Εσχάτως έγινε ήρωας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή προέβη σε μια πράξη πολιτικής αντίστασης. Αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο όταν ο τελευταίος πήγε να τον δει στην Επίδαυρο. Αντιθέτως έκανε την τιμή να φωτογραφηθεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλει «μήνυμα» συμπαράστασης στον αγώνα που δίνει για να έρθει στην εξουσία.

Δεν ξέρω εάν ο Γ. Κιμούλης είναι καλός υποκριτής ή αν κινείται με γνώμονα την λογική όπου φυσάει ο άνεμος, αλλά επειδή γράφτηκε ότι δεν φωτογραφίζεται με πολιτικούς, θέλω να του αφιερώσω δύο χαριτωμένες φωτογραφίες, που πιστοποιούν το αντίθετο. Με τους «δεξιούς» πρωθυπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, που σήμερα δεν θέλει να τους βλέπει επειδή έχει βρει την ελπίδα στον Αλέξη Τσίπρα. Ενδεχομένως αν ψάξω καλύτερα το αρχείο μου θα βρω και ανάλογα τρυφερά ενσταντανέ και με άλλους πολιτικούς, που διετέλεσαν υπουργοί πολιτισμού. Τον Ε. Βενιζέλο, τον Γ. Βουλγαράκη ή τον Π. Γερουλάνο.