17 Ιουλίου 2013

Mπακογιάννη: Ο Τσίπρας να στείλει τον Διαμαντόπουλο στην τρίτη δημοτικού - Να μάθει ελληνικά και ιστορία

«Καλό είναι να μάθουν ελληνικά και ιστορία οι 30-40 άνθρωποι που ευτελίζουν το κοινοβούλιο», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στη ρήση του Αρη Βελουχιώτη για τα «γουναράδικα», που χρησιμοποίησε στην ολομέλεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Υπάρχει θέμα αν ο (Αλέξης) Τσίπρας δεν καλέσει τον βουλευτή να του πει: "Πήγαινε στην τρίτη δημοτικού". Να διαβάσει ο κ. Διαμαντόπουλος σε ποια εποχή τα έλεγε αυτά ο Άρης Βελουχιώτης».

Σχετικά, εξάλλου, με το κυβερνητικό έργο, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να πετύχει πρέπει να πετύχει, πρέπει να μακροημερεύσει». Σημείωσε, πάντως, ότι η κυβέρνηση οφείλει να διορθώσει την «έλλειψη σχεδιασμού», ενώ εξέφρασε την την ανησυχία της πως, λόγω «προχειρότητας», ενδέχεται να «ακυρωθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Στην ερώτηση για το αν υπήρξε πρόταση για υπουργοποίησή της κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, η βουλευτής απάντησε πως δεν έγινε κάποια τέτοια επαφή, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι δεν την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο.