23 Αυγούστου 2013

Στα μέσα Σεπτεμβρίου το άναμμα φλόγας στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου

Η μεγάλη στιγμή, το άναμμα της φλόγας από Κυπριακό φυσικό αέριο του «οικοπέδου 12», αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Ενεργείας της Κύπρου Γιώργου Λακκοτρύπη, μιλώντας για το θέμα των υδρογονανθράκων στο συνέδριο των αποδήμων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το άναμμα της φλόγας θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να ελεγχθεί τόσο η πίεση, όσο και η ποιότητα του φυσικού αερίου του συγκεκριμένου κοιτάσματος.

Ο ίδιος, αργότερα, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, σημείωσε ότι πρόθεση της κυβερνήσεως είναι η ενδυνάμωση της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ), που πρόκειται να καταστεί ο εμπορικός βραχίονας της κυβερνήσεως σε θέματα υδρογονανθράκων, στηριζόμενη όμως σε σωστές δομές και ελέγχους. «Υπάρχει πρόθεση να γίνει το άναμμα της φλόγας για να εξετάσει (drill stem test) την πίεση και την ποιότητα του κοιτάσματος» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κύπριος Υπουργός, κάνοντας ταυτόχρονα και μία αναδρομή των ενεργειών που έχουν γίνει επί του θέματος καθώς και για τους επόμενους στρατηγικούς σχεδιασμούς της κυβερνήσεως στο θέμα των υδρογονανθράκων.

Τέλος, αναφορικά με την επιβεβαιωτική γεώτρηση, ο Γ. Λακκοτρύπης είπε πως ελπίζει ότι τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα στα μέσα Σεπτεμβρίου. «Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη δύο ή τρεις εβδομάδες, τόνισε χαρακτηριστικά .